• 0

Dan posle: "Tokom pandemije imali smo pravo na službena kola i fleksibilan rad, ali sada više ne"

Kako nam priča Vladan, sve se polako vraća na staro, ali i dalje u firmi ima više razumevanja za majke s malom decom

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telegraf.rs

Ovog puta pitamo Vladana Milanovića, zaposlenog u državnom sektoru, u finansijama, kako je tekao posao tokom pandemije, i kako izgleda sada.

- U filijali u Beogradu ima nas 30-ak. Tokom pandemije radio sam ja, zaposlen u finansijama, zbog mesečnih obračuna, plata, rokova... Zatim, radili su direktor i zamenik direktora sve vreme, a ostali su dežurali, tako da ih bude dvoje dnevno - kaže Vladan, i dodaje:

"Majke s malom decom, stariji od 65 godina i oni s hroničnim zdravstvenim problemima nisu dolazili, kao što je i rečeno od strane nadležnih službi. Tokom pandemije smo imali pravo da koristimo službena kola, jer je gradski prevoz bio obustavljen. Sada ovu beneficiju imaju samo oni koji su i pre pandemije imali pravo na korišćenje vozila firme i oni koji su vezani za teren."

Prema Vladanovim rečima, stvari se sada polako vraćaju u normalu, mada majke s malom decom još uvek su privilegovane, jer mnoge zaziru od vrtića i imaju problem da se organizuju oko čuvanja.

- Inače, tokom pandemije smo radili skraćeno i fleksibilno, mada sam ja barem dva do tri dana nedeljno morao da idem na posao. Sada se vraća staro, odnosno regularno vreme od 07 do 15 časova - kaže Vladan.

Video: Da li je teže raditi u državnom ili privatnom sektoru?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>