• 0

Dan posle: "I dalje radimo od kuće, a možda to postane i praksa barem jednom nedeljno"

Gotovo sve firme, koje su to mogle, na neko vreme su prebacile posao iz kancelarija u kuće, međutim, neke možda i zadrže taj princip ubuduće

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telegraf.rs

Pitamo Sanju Kojić, zaposlenu u firmi za ambalažni otpad, na poziciji administrativnog asistenta, kako se kod njih odvijao posao tokom vanrednog stanja, i da li su se sada vratili u kancelarije.

- Radili smo od kuće uglavnom, ali je po dvoje zaposlenih dežuralo svaki dan, po nekoliko sati, tako da je to značilo da svako od nas odlazi na posao jednom nedeljno - kaže Sanja.

Dodaje da i sada tako rade, iako kolektiv nije veliki, radi predostrožnosti, dok se situacija još malo ne smiri. Međutim, ovih dana rade puno radno vreme, i više ih dežura u smeni, a ostatak vremena rade od kuće.

- Možda rad na daljinu postane praksa, barem jednom nedeljno, videćemo kako će se stvari odvijati - zaključuje Sanja.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke