• 0

"Deonica auto-puta od Čačka do Požege biće gotova do 2022. godine"

Još uvek nije utvrđeno kuda će prolaziti obilaznica oko Ivanjice

  • 0
Ana Brnabić Ana Brnabić / Foto: Rina

- Vlada Srbije ima potpuni fokus na završetak deonice auto-puta od Preljine do Požege, trenutno se radi na dva najveća tunela, a završetak radova okvirno bi se mogao očekivati u drugom kvartalu 2022. godine - izjavila je premijerka Ana Brnabić.

"Termini su pomereni, usled pandemije korona virusa, ali ono što je jako važno jeste da kineski partneri nisu prekidali radove ni u tim otežanim okolnostima. Nakon toga, od Požege nas očekuje izgradnja dva puta, jedan ka Kotromanu i drugi ka Boljarima", navela je dalje.

Istakla je da se za te deonice rade generalni projekti i da još uvek nije utvrđeno kuda će prolaziti obilaznica oko Ivanjice. Ovu vest sa najviše strepnje očekuju stanovnici sela Radaljevo.

- Pojedini meštani su zabrinuti jer je moguće da putni pravac prolazi kroz njihova imanja, međutim, čim taj generalni projekat bude gotov, u njega će uvid imati svi građani. Znamo koliko je taj put bitan za Ivanjicu i zato ćemo tražiti najbolje moguće rešenje, kako bi svi bili zadovoljni. Nećemo učiniti ništa što nije u interesu naših građana - poručila je Brnabić.

Ona je istakla da će investicija u ove deonice iznositi oko dve milijarde evra, i da se trenutno razmišlja da li će se ići na koncesiju ili na kredit.

Video: Pogledajte kako teku radovi na izgradnji puta Karajukića Bunari - Rasno

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>