• 52
 ≫ 

Vučić: Budimka je simbol oporavka Srbije, dizanja iz pepela....

 ≫ 

"Volim malinu ali za palačinke mi je najbolja šljiva", rekao je Vučić

  • 52

- Ovo je veliki uspeh a Srbiju, Budimka se vratila - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska fabrike, držeći u rukama kanticu mešane marmelade.

Predsednik Vučić je na poklon dobio prvu teglu džema od maline koja je izašla sa proizvodne linije.

- Volim malinu, ali je sve ukusno - rekao je kada je  probao džemove u fabrici i našalio se da će jesti kasnije jer ga svi trenutno snimaju.

On je poručio vlasniku Aleksandru da "gura, a da će država pomoći koliko može".

On je tokom obilaska pogona kazao da je to voćarski kraj, ali da ima i povrća, koje ća obrađivati ta fabrika. Podsetio je da je Budimka bila privatizovana 2008. godine, a da je potom bila u stečaju.

Vučić je posebno bio zainteresovan za mešanu marmeladu za koju je rekao da je nekada bila najbolja u bivšoj Jugoslaviji. Razgovarao je sa zaposlenima, posebno sa radnicom koja je radila 32 godine u Budimci.

- Toliko sam srećan što posle svih problema koje je Budimka imala danas možemo da budemo radosni. Budimka je za celu Srbiju važna. pokazuje nam tri stvari: koliko dugo smo propadali, da kada radimo i kada smo ujedinjeni u borbi za boljitak možemo da budemo uspešniji nego ikada i treće, kada sam čuo da se Aleksandar vratio, bio sam mnogo srećan što se Vratio u Srbiju iz Londona - rekao je Vučić.

- Ispred drugih zemalja smo u regionu. Evrostat je rekao da smo i u poslednjem kvartalu prošle i u prvom ove najuspešnije u Evropi - dodao je.

Vučić je posetio Požegu, gde je na otvaranju fabrike prehrambene industrije "Budimka Požega". Obilazi radove na auto-putu E-763, na deonici Preljina - Požega, tunel "Laz".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandžak

    12. jun 2020 | 12:03

    Respekt,daleko najbolji predsedenik na teritoriji bivše Juge, posle Tita... Čuvajte vi njega od zlih ljudi, jer teško da će te mu ravna naći...

  • Dunja

    12. jun 2020 | 13:40

    Budimka je simbol uspeha Srbije i povratka velikih giganata na srpsko i ino tržište, kao znak oporavka srpske ekonomije.

  • Nenad

    12. jun 2020 | 15:36

    Kolika je plata jel minimalac

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>