• 0

Amazon pod budnim okom kontrole, nema više nebezbednog obavljanja posla

Uveden je novi sistem, kako u kancelarije, tako i u skladišta, a ima za cilj da detektuje ako radnici stoje preblizu

  • 0
Amazon, kompanija Amazon / Foto: Tanjug/AP

Amazon je juče lansirao inovativni sistem za praćenje zaposlenih, zasnovan na veštačkoj inteligenciji, kako bi mogao da kontroliše razmak među ljudima, predviđen u sklopu mera opreza zbog pandemije.

Sistem je uveden kako u kancelarije, tako i u skladišta, a između ostalog zato što se najveći e-trgovac suočava sa nadzorom američkih zakonodavaca i sindikata koji proveravaju da li čini dovoljno da zaštiti osoblje .

Monitori postavljeni u magacinima treba da označe radnike koji drže bezbednu distancu zelenim krugovima, dok će oni koji su bliži biti označeni crvenim krugovima, navode iz Amazona. Dalje navode da je reč o sistemu "Daljinski asistent".

Ukratko, on koristi snimke sa kamere u Amazonovim zgradama i kako bi pomogao da se identifikuju područja sa velikim prometom. Osim ovog izuma, u planu je i nosivi uređaj koji se oglasi zvukom kada radnici ne drže predviđenu distancu od 2m.

Uređaj bi trebalo da bude isproban danas, u skladištu izvan Sijetla.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>