• 0

Ne, nije Kina: Ova zemlja proizvodi 65 odsto svetskih rukavica i sada ima dva nova milijardera

Kažu "opstaće samo onaj ko bude znao da se prilagodi". Neke malezijske kompanije su ozbiljno shvatile tu poruku i profitirale tokom korone

  • 0
Tastatura, rukavice, koronavirus

Foto: Profimedia

Malo ko zna da se svetska proizvodnja zaštitnih rukavica koje pomažu u borbi protiv korone, odvija baš u Maleziji. Ta zemlja isporučuje 65 odsto rukavica, i zbog toga sada broji najmanje četiri milijardera iz ove industrije.

Dvoje od njih su dostigli taj status ove godine, baš zbog pandemije, odnosno planetarne potražnje za zaštitnom opremom. Poslednji koji se pridružio "klubu" je Tai Kim Kim, ispred kompanije "Supermax Corp.". Njegova neto vrednost sada iznosi milijardu dolara, izveštava Blumberg.

Akcije kompanija koje proizvode zaštitnu opremu su naglo skočile tokom pandemije virusa Covid-19, i iznenada pretvorile ovu azijsku naciju u glavne proizvođače. Najjači od njih je "Top Glove Corp.", a tu su još i firme "Hartalega Holdings Bhd.", "Rubber Industries Bhd.".

Nošenje rukavica je postalo norma, u različitim situacijama, tako da će maloprodaja i proizvođači imati koristi od toga na duže vreme - kaže Volter Ou, analitičar. Kaže da "Supermax" ima zanimljivu priču, jer sam proizvodi svoju opremu, dok je drugi nabavljaju.

Video: Dopremljeno 6 miliona sterilnih rukavica: Sleteo avion iz Los Anđelesa, stigla oprema za zdravstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>