• 3

Umro je još jedan brend: Olympus prekida proizvodnju posle 84 godine rada

Japanska kompanija prvu je kameru napravila 1936. godine

  • 3
Olympus

Foto: Shutterstock

Olympus, nekad jedan od najvećih svetskih brendova fotoaparata, prekida proizvodnju kamera posle 84 godine rada.

Kompanija je saopštila da uprkos svim njenim naporima izuzetno teško tržište digitalnih fotoaparata više nije isplativo.

Dolazak pametnih telefona, koji su smanjili tržište zasebnim kamerama, bio je jedan od glavnih faktora, navodi se. U poslednje tri godine beleži gubitke.

Japanska kompanija prvu je kameru napravila 1936. godine nakon višegodišnje proizvodnje mikroskopa. Semi-Olympus I je imao melodiju sa sklopivom kamerom nalik harmonici.

Kompanija je tokom decenija nastavila da razvija posao s kamerama, postajući jedna od vodećih kompanija po tržišnom udelu.

- Postoji ogromna količina naklonosti prema Olympu, koja se vraća nazad - rekao je Najdžel Aterton, urednik časopisa Amater Fotografer.

Sedamdesete su godine bile vrhunac, jer su njihove kamere na televiziji oglašavali slavni fotografi poput Dejvida Bejlija i lorda Ličfilda.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    Malo su pokazali nefleksibilnost, jer su za tih par godina mogli da se preorjentisu na trziste kamera za mobilne uredjaje, akcionih kamera i slicnih popolarnih gedzeta, Hardver su sigurno imali.

  • Mirko

    Ja imam olimpus fotoaparat godinama ga koristim

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke