• 0
 ≫ 

10 građana Srbije dobilo 5.000 evra za električni automobil: Kako da ga registrujete?

 ≫ 

Počela prodaja ekoloških automobila

  • 0
Makron želi da Francuska ima Foto: Shutterstock

 Prvi ugovori za dodelu subvencija građanima za nabavku vozila na elektro i hibridni pogon biće potpisani ove nedelje, rečeno je u Ministarstvu zaštite životne sredine.

- Ministarstvu zaštite životne sredine do sada je podneto ukupno 45 zahteva, od čega je 10 odobreno jer je dokumentacija bila potpuna, dva rešenja su postala pravosnažna i ove nedelje će biti potpisani prvi ugovori sa građanima - navode u resornom ministarstvu.

Automobili na električni pogon mogu u Srbiji da se registruju, a procedura je ista kao i kada su u pitanju obični automobili.

Međutim, ne mogu da se registruju oni automobili koji su prepravljeni da idu na struju.

Do sada su na više lokacija u Srbiji postavljeni električni punjači za vozila, na primer, pet brzih punjača na naplatnim stanicama kod Preševa, Šida, Subotice, Dimitrovgrada i Beograda.

A sve o električnim automobilima, o tome koliko troše, kuda da ih vozite i kog tačno poreza se Srbija odrekla čitajte u našem posebnom tekstu OVDE.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>