• 2

Kraj jedne ere: Berluskoni napušta centar Rima, seli se u svoju velelepnu vilu na periferiji

Palata iz 16. veka, u kojoj je živeo, bila je simbol uticaja: mesto na kom se bivši italijanski premijer tradicionalno sastajao sa svojim političkim saveznicima i stranim zvaničnicima

  • 2
Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni / Foto: Guliver/Marco Luzzani/Getty Images

Silvio Berluskoni, milijarder i bivši italijanski premijer, potvrdio je informaciju da napušta centar Rima i odlazi na periferiju, tačnije na svoje imanje u predgrađu prestonice.

- Preseliću svoju rezidenciju i kancelariju tamo, i živeću okružen zelenilom - rekao je on, a prenosi list "Il Messaggero".

U Italiji se, ipak, ova naizgled obična selidba smatra krajem jedne ere. Naime, nekadašnji premijer će se iseliti iz palate Grazioli, smeštene u samom centru glavnog grada, blizu svih središta političke moći.

Ta palata je bila simbol uticaja: mesto na kom se Berluskoni tradicionalno sastajao sa svojim političkim saveznicima i stranim zvaničnicima, kao što je ruski predsednik Vladimir Putin, ali i družio sa devojkama na poznatim "bunga bunga" žurkama.

Da li je pandemija uticala na ovo preseljenje?

Pomama za kućama i vilama van grada je rekordno skočila od kada je uveden karantin širom sveta, a budući da je Italija jedna od zemalja koje su najgore prošle - sasvim je moguće da je Berluskoni naprasno doneo ovu odluku.

Međutim, manje je poznato da je on u velelepnoj palati iz 16. veka - živeo kao podstanar. Prema pisanju lista "La Repubblice", godišnji zakup ga je koštao 480.000 evra. Selidba u njegovu vilu koja se nalazi na starom putu Via Appia Antica, jugoistočno od Rima, zasigurno će mu uštedeti mnogo novca.

Berluskoni, koji u vlasništvu ima na desetine kuća u Italiji i inostranstvu, kupio je ovu vilu 2001. i besplatno je ustupio svom prijatelju, slavnom reditelju Franku Zefireliju, koji je u njoj živeo do svoje smrti prošle godine.

Video: Koloseum otvoren posle više od tri meseca

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke