• 7
 ≫ 

Gubici Montenegro erlajnsa i do 90 odsto, još nema dogovora sa Beogradom

 ≫ 

Bilo je i u aprilu letova koje je Vlada platila, ali nedovoljno

  • 7
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Crnogorska avio kompanija Montenegro Erlajns (MA) zabeležila je zbog obustave avio saobraćaja ozbiljne gubitke i do 90 odsto, izjavio je izvršni direktor Vlastimir Ristić koji dodaje da za sada nema naznaka kada će se obnoviti saobraćaj sa Beogradom.

- Obustava avio saobraćaja pričinila je ozbiljne gubitke u kompaniji i do 90 odsto, iako se u martu delimično radilo. Bilo je i u aprilu letova koje je Vlada platila - rekao je on za Radio Crne Gore.

Ipak, kako kaže, nedovoljno da se ne nagomilaju gubici.

Za sada je odgođena primena Zakona o ulaganju i konsolidaciji crnogorskog nacionalnog avioprevoznika, koji je predvideo ulaganje države od 155 miliona za šest godina, prenosi portal RTCG.

Ristić se nada da će, kako kaže, zakon brzo primeniti i da će taj novac sanirati obaveza za poreze i doprinose, ali i dug prema Aerodromima Crne Gore.

- Kad se to dvoje sabere to je 60 miliona. I to je veliki deo paketa koji je ugrađen u taj zakon. Međutim, ključno je da će taj novac završiti u rukama državnog preduzeća i u budžet - naveo je Ristić.

I dalje je na snazi zabrana sletanja aviona Montenegro Erlajnsa na beogradski aerodrom. Komunikacije ima i sa Aerodromom Nikola Tesla i sa Er Srbijom, ali napominje Ristić, konkretnog dogovora još nema.

- Ne možemo trčati pred rudu, moramo biti strpljivi, moramo sačekati da se epidemiološka situacija stabilizuje i da onda krenemo sa saobraćajem. Željno ga iščekujemo, jer je to najznačajnija regoionalna linija i za nas i za Er Srbija - rekao je Ristić.

Za sada, dodaje, letovi, a uspostavljeni su sa Ljubljanom, Bečom, Frankfurtom, Minhenom, Kopenhagenom, nesu profitabilni.

Video: Na beogradski aerodrom će morati da se dolazi 3 sata pre leta: Evo šta će još biti obavezno

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    2. jul 2020 | 20:40

    Produziti im zauvek zabranu i ne letovati vise kod njih, pa da vidim da li ce i dalje otvoreno da pljuju i lobiraju protiv nas?!

  • Monika

    2. jul 2020 | 23:15

    Nikad netreba vas pustati kod nas vi ste izdajnici crno gorski sta cete vi jadni bez srbije nema vam zivota bez srbije i neprimate srbe kod vas na more a trazite od nas epa nema crni vi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>