• 0
 ≫ 

Princ Hari i Megan Markl gase "Royal charity": Pokreću novi biznis, spasavaju svetski turizam?

 ≫ 

Reč je o eko-turističkoj šemi "Travalyst", koju je osmislio upravo mlađi unuk kraljice Elizabete

  • 0
Prince Harry, Meghan Markle, Princ Hari, Megan Markl

Megan Markl i princ Hari / Foto: Tanjug/AP

Megan Markl i princ Hari zvanično su zatvorili svoju dobrotvornu grupu "Royal charity", pišu britanski mediji, dodajući da je par podneo zvaničnu papirologiju agenciji "Companies House", kako bi raskinuo kraljevsku fondaciju, a u želji da se posveti novom biznisu.

Naime, fokus su prebacili na prinčevu eko-turističku šemu "Travalyst". Kompanija - koja je osnovana samostalno - nada se da će pomoći teško pogođenoj turističkoj industriji da prebrodi korona krizu.

Inače, potez bračnog para da prekine sa svojom dobrotvornom organizacijom, delimično je posledica odluke kraljice Elizabete, da Megan i Hari više ne mogu da koriste reč "royal" u svom brendiranju.

Insajder je rekao za "Newsweek" da par, koji je napustio Britaniju početkom ove godine i "dizao prašinu" širom sveta zbog svojih poteza, sada želi da se posveti novim poduhvatima, kao što je "Travalyst", koji okuplja neke od najvećih operatera u turističkoj industriji (Visa, Booking.com, Skyscanner).

Cilj je da putnici lakše izaberu opcije s niskim udelom CO2, to jest da odaberu destinacije od kojih će lokalne zajednice imati više koristi.

Video: Otvoreni letovi ga Grčkoj: Ovako su prvi putnici iz Srbije leteli do Skijatosa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>