• 0

Nemački MTU pomera početak rada pogona u Novoj Pazovi za pola godine

"Još tokom početka COVID-19 krize komunicirali smo Vladi Srbije da očekujemo kasnije pokretanje poslovanja"

  • 0
MTU Foto: Vazduhoplovna akademija/Promo

Nemačka kompanija MTU pomeriće početak svojih aktivnosti u Srbiji za šest meseci usled globlane pandemije, kažu u ovoj kompaniji za portal Tango Six.

Kako su iz kompanije rekli, prvobitni plan za početak rada postrojenja u Novoj Pazovi prema planu pre pandimije bio je planiran za sredinu 2022. godine.

- Još je rano da pričamo o tome kako će naša razna postrojenja i planovi za širenje biti pogođeni pandemijom. Ipak, još tokom početka COVID-19 krize komunicirali smo Vladi Srbije da očekujemo kasnije pokretanje poslovanja u vašoj zemlji, što znači pomeranje početka rada postrojenja najmanje za 6 meseci od početno određenog datuma na koji smo računali a to je sredina 2022. godine - kažu u ovoj kompaniji, prenosi portal.

Svi drugi parametri projekta ostaju po planu za sada, imajući u vidu da se cela globalna vazduhoplovna industrija trenutno kreće usporeno, rekli su iz MTU-a.

Podsetimo, plan kompanije je da u Novoj Pazovi  gradi fabriku za održavanje, popravku i remont vazduhoplovnih motora i prateće usluge.

Video: Grmljavina na parkingu: Vatrogsaci i policija dobili pojačanje u opremi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>