• 1

Fond za razvoj odobrio još 52 kredita preduzećima

Odbijeno je 12 zahteva za likvidnost za pravna lica i preduzetnike

  • 1
šater, kredit, biznis, otplata

Foto: Shutterstock

Na sednici Upravnog odbora Fonda za razvoj odobreno je ukupno 52 zahteva za kredite u iznosu od 235,3 miliona dinara (235.316.383,16 RSD) kao i 6,7 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Kada je reč o kreditima za likvidnost, finansijska podrška za rad preduzeća i preduzetnika u uslovima izazvanim pandemijom korona virusa, odobreno je 35 kredita čija je vrednost 169.500.000 miliona dinara, objavio je Fond na svom sajtu.

Za firme koje se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem, odobreno je devet kredita u iznosu od 50.200.000 miliona dinara.

Start-up kredite za razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2020.godini, dobilo je njih osam a vrednost ovih kreditinih sredstava je 15.616.383 dinara a odobreno je i 6.692.735 dinara bespovratnih sredstava.

Na istoj sednici koja je održana u ponedeljak odbijeno je 12 zahteva za likvidnost za pravna lica i preduzetnike, takođe, dva zahteva za likvidnost za privredne subjekte koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem, jedan zahtev za investicione kredite i pet za Start-up kredite.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    Strasno kako su neazurni. Za nedelju dana obrade 10predmeta. Ja cekam odgovor jos od aprila meseca,javili da je kompletna dokumentacija i to je to. Fond funkcionise isto kao i drzava. Ubijaju male,dok su konkurenti odmah dobili desetine milona. Kada cete shvatiti da od svake malie radnje zivi nekoliko porodica,sve placamo na vreme,zakup plate doprinose poreze....i usled pandemije ne nasom krivicom na ponudjenu pomoc nemamo odgovor...gde mi zivimo...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke