• 0

Svakom poslodavcu koji vrati radnike na posao, država daje bonuse

U novom planu jedna od ključnih stavki je i dve milijarde funti vredan fond za potrebe kreiranja privremenih poslova

  • 0
Siti, London, Ujedinjeno Kraljevstvo, Velika Britanija

Foto: Public domain/© User:Colin and Kim Hansen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Britanska vlada nastojaće da otkloni krizu nezaposlenosti isplatom bonusa kompanijama koje će vraćati na posao radnike otpuštene zbog korona-krize, najavio je ministar finansija Riši Sunak.

Prema tom planu, poslodavac bi po svakom zaposlenom vraćenom na posao dobio bonus od 1.000 funti (1.256 dolara) nakon što krajem septembra završi državni program subvencionisanja plata onih koji su otpušteni zbog korona-krize, rekao je Sunak u parlamentu.

Kroz program za očuvanje radnih mesta, britanska vlada subvencioniše plate devet miliona radnika, što je ekvivalent više od trećine ukupno zaposlenih u privatnom sektoru, a podržava i plate dva miliona samozaposlenih.

Novi plan uključuje i dve milijarde funti vredan fond za potrebe kreiranja privremenih poslova za nezaposlene u dobi od 16 do 24 godine u šestomesečnom periodu. U planu je i najveće povećanje broja pripravničkih mesta u istoriji, koje će takođe delom finansirati vlada.

Dalje, standardna stopa PDV-a od 20 odsto biće smanjena na pet odsto za ugostiteljstvo i domaći turizam, počevši od iduće srede, a ostaće na snazi do 12. januara iduće godine.

Video: Ovo nije pomoć za poslodavce, već za zaposlene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>