• 0

Influenseri osnovali sindikat

Regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja...

  • 0
Influenserka

Printskrin Instagram / finduslost

Grupa britanskih modnih influensera osnovala je prvi sindikat, kao odgovor na razne loše prakse, poput diskriminacije na raznim nivoima i nejednakosti u plaćanju.

Osim cena, novi sindikat influensera "The Creator Union" u Velikoj Britaniji, regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja, i smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

Sličan korak napravili su i američke kolege koje su osnovale "Influencer Council", koji zapravo nije sindikat, već neprofitna organizacija koju je u junu pokrenula Qianna Smith Bruneteau sa 12 kolega.

Iako neki influenseri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi trebalo da se brinu o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti zaštite na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni. Udruživanjem, influenseri podstiču transparentnost i uklanjanje eksploatacione prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

Video: Pčela influenserka apelovala na upotrebu pesticida: Proglašene smo najvažnijim bićima na planeti!

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke