• 0

Megle do kraja godine gasi proizvodnju u Hrvatskoj, slede otkazi

Vlasnik je obećao kvalitetne otpremnine i uslove raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog

  • 0
Grčki jogurt, pavlaka, kiselo mleko, kuhinja, hrana, namirnice, mlečni proizvodi, recepti

Foto: Shutterstock

Fabrika mlečnih proizvoda Megle (Meggle) Hrvatska saopštila je da će do kraja godine ugasiti proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika.

Odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine doneta je, kako se navodi, zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan uticaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora, do najnovije koronakrize.

U saopštenju se navodi da Megle grupa sa sedištem u Nemačkoj sprovodi proces optimizacije celokupnog poslovanja, s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima, prenosi 24.sata.hr

Kako je najavljeno, Megle će od 1. januara 2021. na hrvatskom tržištu "poslovati kroz novi model poslovanja", a obezbediće kvalitetne otpremnine i uslove raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenima i svim relevantnim telima.

- Odluka o gašenju proizvodnje odlagana je više puta poslednjih nekoliko godina s nadom da će se uslovi poslovanja i okolnosti poboljšati, te je konačno doneta tek kada su definitivno istražene sve druge opcije - navodi se u saopštenju.

Megle će u skladu sa odlukom o gašenju proizvodnje raskinuti saradnju sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina u Hrvatskoj i najavljuje da će sve svoje ugovorne obaveze prema njima kao i do sada pravovremeno i u celosti ispuniti.

Iz kompanije podsećaju da je u proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Megle grupa u poslednjih 15 godina uložila više od 130 miliona kuna (17,2 miliona evra) Megle u Hrvatskoj posluje od 1996. godine.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke