• 5

Da li će i državne ustanove u Srbiji preći na rad od kuće?

Počelo je i vreme godišnjih odmora, kapaciteti u radu činovnika su smanjeni

  • 5
Da li vam odgovara povratak u kancelariju?

Foto: Pixabay

Kada je u pitanju rad od kuće kao preventivna mera, ona ima i te kako smisla, ali zavisi od ustanove i vrste posla, rekla je zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Ona je odgovarajući na pitanje da li bi rad od kuće mogao biti preporučen i za javne službe, jer su se na takav način poslovanja odlučile mnoge kompanije, istakla i da je sada vreme godišnjih odmora pa je većina ustanova smanjila kapacitete. 

Stav struke jeste da podrži rad od kuće tamo gde je to moguće, međutim, kod zdravstvenih radnika  na primer, i nije, njima je, kako je istakla, teško da dobiju i slobodan dan.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodao je da se svakako tamo gde je moguće, pa i u resornom ministarstvu poštuje poreporuka da se svuda gde je moguće - radi od kuće.

Od korona virusa u Srbiji, prema poslednjim podacima, preminulo još 10 ljudi, dok je testirano najviše dosad.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan m

    - Osnovni uslov za tkz. rad od kuce je postojanje dovoljnog broja mreznih resursa adekvatnog kvaliteta i propusne moci kako bi se omogucio stabilan daljinski rad od nekoliko sati. - Primer: u drzavnoj ustanovi gde radim su neki delovi presli na rad od kuce jos tokom vanrednog stanja. Jako brzo se ustanovilo da nema dovoljno vpn-konekcija, da dolazi do problema prilikom autorizacije za pristup resursima u firmi, da dolazi do zastoja pa i pucanja konekcije kao i do zagusenja u pristupu raznim bazama podataka u lokalnom data-centru. Privremeno resenje ovih problema je bila redukcija broja dodeljenih vpn-naloga. - Kada je u pitanju rad sa strankama (salteri, kancelarije i sl) "rad od kuce" otpada kao opcija.

  • Novak

    Pa sada će jutarnja kafa u bašti restorana prodavnice sniženih cena, pijace biti prazne jer ići od kuće u obilazak niko ne plaća.

  • Vox

    I ovako skoro da nista ne rade

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke