• 0

Rekordnih 279 miliona evra: EBRD ulaže u nove projekte u Srbiji

U prvih šest meseci 2019, Banka je uložila 130 miliona evra

  • 0
Novac, evri, budžet

Foto: Shutterstock

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) postavila je novi rekord ulaganja u Srbiju u prvoj polovini 2020. godine sa 279 miliona evra za nove projekte, kao odgovor na ekonomski uticaj pandemije korona virusa.

To je više nego dvostruko uloženi iznos u odnosu na prvu polovinu 2019. godine, kada je Banka investirala 130 miliona evra, saopšteno je danas iz te finansijske institucije.

EBRD je, dodaje se, uvećala iznos finansiranja za ključne banke namenjen za podršku malim i srednjim preduzećima koja su pogođena korona virusom, stavljajući na raspolaganje kredite preko srpskih članica bankarskih grupacija Banka Intese, Erste Banke, Eurobanke, ProCredit Banke i UniCredit Banke.

Finansiranje je poraslo na više od 5 milijardi evra u prvih šest meseci ove godine u zemljama u kojima EBRD deluje, u odnosu na 3,7 milijardi evra godinu dana ranije i u odnosu na prethodni rekord za prvo polugodište od 3,9 milijardi evra, postignut u 2016. godini.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke