• 0

Veliki transfer: Čovek koji je imao vodeće pozicije u Tesli, Eplu i Aston Martinu dolazi kod Rimca

Rimac Automobili javljaju da su zaposlili Chrisa Porritta

  • 0
Rimac C_Two Printskrin: YouTube/RimacAutomobili

Iz kompanije Rimac Automobili objavili su kako su za glavnog direktora tehnologije imenovali Chrisa Porritta. Porritt ima bogato radno iskustvo; u Aston Martinu radio je kao glavni inženjer, u Tesli je bio potpredsednik inženjeringa, a radio je i u Appleu kao vođa grupe za specijalne projekte.

Iz Applea sad prelazi u Rimac Automobile. Kako iz kompanije pišu na svojim stranicama, Chris će odgovarati osnivaču i izvršnom direktoru Mati Rimcu, a fokus će mu biti na budućim projektima u Rimcu, prenosi Telegram. 

U svojoj karijeri dugoj tri decenije, Chris je nadgledao razvoj niz sportskih i električnih vozila. Za 16 godina, a koliko je radio u Aston Martinu, bio je glavni inženjer za limitirane modele, poput hiperautomobila One-88 i V12 Vantage Zagato. Nakon Aston Martina, 2013. godine seli u Kaliforniju gde se pridružuje Tesli, a nakon toga počeo je da radi u Appleu.

Sledi im ključna godina

Iz Rimac Automobila ističu kako će njegovo iskustvo rada u Aston Martinu i Tesli biti savršeno za Rimac Automobile. Inače, u svoje slobodno vreme Porritt se bavi izgradnjom klasičnih trkačkih automobila.

 Za Rimac Automobile ovo je ključan period, budući da sledi predstavljanje novog, potpuno električnog automobila koji je do sada nosio kodno ime C_Two.  Proizvodnja kreće u 2021. godini, a svih 150 modela koje planiraju da proizvedu ručno u novoj fabrici u Velikom Trgovišću.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>