• 0

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu 3 milijarde evra, prečišćavanje otpadnih voda - prioritet

Ministarka Zorana Mihajlović je još jednom podsetila da je u toku izgradnja 4.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti

  • 0
beograd

Beograd / Foto: Pixabay

- Država će u komunalnu infrastrukturu uložiti više od tri milijarde evra, u 70 gradova i opština gradiće se fabrike vode, kanalizacione mreže, sistemi za prečišćavanje otpadnih voda - rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Dodala je da ulaganja u komunalnu infrastrukturu, pored projekta sa kineskim partnerima u 70 lokalnih samouprava (vrednih 2,5 milijardi evra), obuhvataju i ulaganje od 900 miliona evra u Beogradu i Batajnici, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Trenutno se, kako kaže, gradi blizu četiri hiljade stanova za pripadnike službi bezbednosti, a uskoro počinje izgradnja još toliko stambenih jedinica.

- Stanovi koji se trenutno grade u šest gradova biće završeni najkasnije do marta 2021. U Novom Sadu i do kraja ove godine. Na ovom projektu rade domaće kompanije, što je od ogromnog značaja - rekla je ona.

Dodala je da je uputila inicijativu predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić, da ovi stanovi budu dostupni i zdravstvenim i prosvetnim radnicima, koji u prethodnih 10 do 15 godina nisu mogli da kupe stanove na tržištu. Ocenila je da su i to ljudi koji rade za državu.

Video: Tranzitna žila kucavica Srbije: Ovoj opštini je novi Koridor doveo najviše turista

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke