• 0

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu 3 milijarde evra, prečišćavanje otpadnih voda - prioritet

Ministarka Zorana Mihajlović je još jednom podsetila da je u toku izgradnja 4.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti

  • 0
beograd

Beograd / Foto: Pixabay

- Država će u komunalnu infrastrukturu uložiti više od tri milijarde evra, u 70 gradova i opština gradiće se fabrike vode, kanalizacione mreže, sistemi za prečišćavanje otpadnih voda - rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Dodala je da ulaganja u komunalnu infrastrukturu, pored projekta sa kineskim partnerima u 70 lokalnih samouprava (vrednih 2,5 milijardi evra), obuhvataju i ulaganje od 900 miliona evra u Beogradu i Batajnici, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Trenutno se, kako kaže, gradi blizu četiri hiljade stanova za pripadnike službi bezbednosti, a uskoro počinje izgradnja još toliko stambenih jedinica.

- Stanovi koji se trenutno grade u šest gradova biće završeni najkasnije do marta 2021. U Novom Sadu i do kraja ove godine. Na ovom projektu rade domaće kompanije, što je od ogromnog značaja - rekla je ona.

Dodala je da je uputila inicijativu predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić, da ovi stanovi budu dostupni i zdravstvenim i prosvetnim radnicima, koji u prethodnih 10 do 15 godina nisu mogli da kupe stanove na tržištu. Ocenila je da su i to ljudi koji rade za državu.

Video: Tranzitna žila kucavica Srbije: Ovoj opštini je novi Koridor doveo najviše turista

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>