• 3
 ≫ 

Lončar objasnio problem: Zašto su neki medicinari dobili platu za 40h umesto 80 sati rada?

 ≫ 

"Sada je isplaćen maksimalan moguć iznos za te medicinske radnike"

  • 3
medicinski radnik Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIC

Nađeno je rešenje da se isplate svi medicinari i lekari za svoja dežurstva, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, odgovarajući na veći broj pritužbi da nisu svima isplaćene nadoknade u jednakom iznosu, odnosno da su primili platu za 40 sati umesto za 80h, rekao da sistem jednostavno nije prepoznao takav način rada. Odnosno, zakonski i birokratski je zapravo dežurao 4 sata, a ne 12h. 

- Sada je isplaćen maksimalan moguć iznos za te medicinske radnike. Nađeno je kakvo - takvo rešenje. To je ispravljeno, to se realizuje. To je bio problem pre mesec dana - objasnio je Lončar.

Kako je objasnio dalje, radilo se o medicinarima koji su radili ne kovid sistetmima kod pacijenata koji nisu kovid pozitivni, ali su morali da dežuraju 24/h.

- To je prepoznato u statutu. Podsetiću, nedeljno dežurstvo je u protiv vrednosti od 100 evra, subota nešto manje, sistm jednostavno nije predvideo takvo nešto. U kovid sistemu ne možete da radite duže od 4 sata, i imali smo u jednom trenutku sitaciju da smo imali da isplatimo u nekovid sistemu a za dežurstva u u kovid ne, jer nisu praktično dežurali više - rekao je Lončar.

Kako je istakao, rešenje je nađeno.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kovid

    30. jul 2020 | 13:58

    Ne razumemo.Da li Vi to u ovim trenucima,govorite o ljudima, koji ne rade u kovid bolnicama?!!!Medicinsko osoblje radi mnogo duže od 4h u kovid bolnicama.Da li će dobiti neki dodatak ljudi koji rade u kovid bolnicama,u skafanderima?Zamislite zdr.radnika na očnom u laganoj uniformi i onog u skafanderu u julu mesecu!Ne može da se meri...

  • Sramota

    30. jul 2020 | 14:14

    I onda se pita zasto struka ide za Nemacku.Po tv konferencijama su heroji, bogovi, a kada dodje isplata i da se nagradi, hvataju se nekih ustava i zakona.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>