• 0

Ove kompanije rade od kuće do 2021. godine ili - zauvek

Među njima su tehnološki divovi poput Gugla, Fejsbuka, Tvitera...

  • 0
google, sony music, amazon, facebook, twitter, scotiabank

Foto: Wikipedia

Dok se korona virus i dalje širi svetom, ali i Sjedinjenim Državama, kompanije se mire sa novom realnošću kada je posao u pitanju, i mnogi revidiraju svoje planove da se vrate u kancelarije.

Neki zaposleni se neće vratiti u svoje kancelarije najmanje do 2021. godine, dok drugi možda više nikada neće videti svoj radni prostor. I ne, nije to samo zbog pandemije i straha od zaraze, već i zato što kompanije tako štede novac, a i zaposlenima odgovara "fleksibilnija atmosfera".

Sve je krenulo od Fejsbuka i Tvitera, koji su rad od kuće učinili ravnopravnim, a onda je Gugl prošle nedelje najavio da će njegovi radnici na taj način raditi sve do leta sledeće godine. Generalni direktor Sundar Pičai je tom prilikom rekao: "Nadam se će vam ovo pružiti fleksibilnost koja vam je potrebna da uravnotežite posao sa brigom o sebi i svojim najmilijima, tokom sledećih 12 meseci".

Zbog obustave rada škola i vrtića u SAD, žene su najteže pogođene recesijom, a neke kompanije su na dobrom putu da to i prepoznaju. Ono što je jasno, jeste da kancelarije neće izgledati isto za zaposlene koji trenutno rade kod kuće, ali planiraju povratak u 2021. godini.

Rad od kuće zauvek

Važi za sledeće kompanije: Facebook, Twitter, Square, Slack, Shopify, Zillow. Vrlo je moguće da će se ovoj listi priključiti još firmi, u zavisnosti od toga kako se situacija ubuduće bude odvijala, na zdravstvenom i ekonomskom planu.

Google, kompanija, logo

Zgrada kompanije Gugl / Foto: Tanjug/AP

Ipak, i ovakav način rada dolazi sa određenom cenom. Na primer, osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg, rekao je da rad od kuće podrazumeva i niže plate za one koji se odluče na takav potez, jer je život u okolnim mestima daleko jeftiniji nego onaj u Silicijumskoj dolini, u kojoj je sedište kompanije.

Povratak tek 2021. godine

Važi za sledeće kompanije: Google, Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music, Amazon corporate, Viacom, Scotiabank, RBS (Royal Bank of Scotland), Group Nine MediaIndeed.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke