• 1

Građani, oprez: Pojavile su se lažne Fejsbuk stranice Komercijalne banke i Poštanske štedionice

Reč je o istoj prevari, pri čemu se građani obmanjuju da će im banke "pokloniti dvostruki iznos sredstava od iznosa koji imaju na računu"

  • 1
znak opreza

Foto: Pixabay

Na društvenoj mreži Fejsbuk kreirana je lažna stranica Komercijalne banke, koja zloupotrebljava ime i logo Banke, a građane obmanjuje da će im "pokloniti dvostruki iznos sredstava od iznosa koji imaju na računu u bilo kojoj banci".

"U pitanju je grubi falsifikat koji zloupotrebljava ime Komercijalne banke, zbog čega je čitav slučaj prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i administraciji kompanije Fejsbuk", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se navodi i da se Komercijalna banka ograđuje od ovakvog obmanjujućeg sadržaja koji se javno objavljuje i deli, i dodaje da ne može da preuzme odgovornost za eventualne posledice koje mogu biti prouzrokovane ovakvim delovanjem.

Naglašavaju da postoji samo jedna zvanična stranica Komercijalne banke, preko koje mogu da se dobiju sve aktuelne informacije.

Iz Banke mole građane da budu oprezni i ne nasedaju na ovakve pokušaje prevare jer lični podaci građana mogu biti zloupotrebljeni, i da Banku kontaktiraju u slučaju da prime bilo kakve slične informacije i ponude koje, kako se ističe, evidentno nemaju uporište u tržišnoj realnosti.

Poštovani korisnici, apelujemo da budete oprezni jer se pojavila lažna Kombank Facebook stranica, sa koje se obmanjuju...Posted by Komercijalna banka ad Beograd on Петак, 07. август 2020.

 

 

Juče je Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd upozorila da je takođe na Fejsbuku postavljena lažna stranica te banke, na kojoj se posetioci obaveštavaju o navodnoj akciji u kojoj im Poštanska štedionica "donira duplo para od iznosa na računu u bilo kojoj banci" i da je isto reč o prevari.

Video: Vučić: Beže nam ekonomski Irska i Litvanija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>