• 1

Zelenom oazom protiv vrućine: Ulaz je besplatan, a možete i prespavati u "autobus hotelu"

Glavna atrakcija je svakako bazen dužine 9, širine 4 i dubine 1,4 metra, koji gostima nudi priliku da se rashlade u vrelim avgustovskim danima

  • 1
Beč

Foto: © artvan - kurt van der vloedt

Projekat pod nazivom "Gürtelfrische WEST" u Beču pretvorio je deo kolovoza u blizini zapadne železničke stanice u prostor za opuštanje sa zelenim površinama, bazenom, ležaljkama, kulturnim programom, radionicama i drugim ponudama.

U pitanju je eksperimentalni projekat alternativnog uređenja javnog gradskog prostora koji će Bečlijama biti na raspolaganju do 30. avgusta 2020. godine.

Ozelenjavanje kolovoza ima za cilj da utiče na smanjenje vrućine, a istovremeno nudi prostor za opuštanje u ležaljkama. Drvena bina koja je postavljena koristiće se uveče za plesne nastupe, koncerte, čitanja, a danju - za piknike.

Hrana može da se donosi i slobodno konzumira, a u kompleksu je postavljen kiosk koji nudi sve informacije o projektu, kao i piće i hranu. Glavna atrakcija je svakako bazen dužine 9, širine 4 i dubine 1,4 metra, koji gostima nudi priliku da se rashlade u vrelim avgustovskim danima.

Kabine za presvlačenje, toaleti i tuševi takođe stoje posetiocima na raspolaganju. Bazen je otvoren svakog dana od 10 do 22 sata.

Karin Harater sa Tehnološkog univerziteta u Beču realizovala je zajedno sa umetnicima, arhitektama i naučnicima projekat "Treba mi mesta". Autobus gradskog saobraćajnog preduzeća u Beču je pretvoren u prostor za održavanje različitih radionica na temu grada i prostora.

Takođe, postoji mogućnost da se provede jedna noć u tzv. "autobus hotelu". Projekat je realizovan u saradnji između 7. i 15. bečkog okruga, institucije Umetnost u javnom prostoru i Agencije za mobilnost grada Beča. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis/eurocommpr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    sve je super samo nas ubi guzva na tom delu girtla , svako ko zivi na vestbanhofu je nastradao :)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke