• 8

Nutela će biti "slađa": Novi iskorak njenog vlasnika, čak 3 milijarde $ sa strane

Sin je krenuo drugim putem

  • 8
Nutela torta

foto: pixabay.com

Italijan Mišel Ferero, koji je svetu predstavio čokoladu Nutella, Ferrero i Kinder, sagradio je divovsku porodičnu fabriku s godišnjom prodajom od gotovo 10 milijardi evra.

Sin Đovani krenuo je novim putem.

Kapital njegove investicione kompanije CTH prošle godine je porastao za 40 posto, na 3,3 milijarde dolara (2,8 milijardi dolara), pokazuju podaci koje je objavio Blumberg.

Rast prihoda uglavnom je posledica velikog preuzimanja danskog giganta Kelsen Group u iznosu od 300 miliona dolara, akvizicije koja bi trebalo da pomogne očuvanju najvećeg čokoladnog bogatstva Italije, rekao je Gvido Đanota, direktor briselske kompanije koja pomaže u upravljanju imovinom porodice Ferrero. Korak dalje od konditorske industrije i diverzifikacija ulaganja "ograničava rizik, kako u pogledu kategorija proizvoda, tako i geografskog porekla", dodao je.

Prošle godine Ferrero grupa je preuzela marku keksa Kellogg za 1,3 milijarde dolara.

Đovani (55) je izvršni predsednik Ferrero Grupe i poseduje kontrolni udeo u kompaniji Alba, koja se sada procenjuje na 23 milijarde dolara.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    Samo EURO KREM !!! Zamisli palacinjak sa i plazmom i nutelom, ne ide 😂 et sad mi se jedu palacinci

  • USA.Michigan

    Samo krem iz mog detinjstva.Euro Krem(Takovo)Ovde u americi samo njega jedem!

  • Fico

    GMo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke