Kako se provode naši građani u Albaniji? Cene 50% manje nego u Grčkoj, kafa 90 RSD, hotel na plaži

Građani Srbije mogu da očekuju kvalitet, profesionalizam i veliko poštovanje albanskih ugostitelja i hotelijera

albanija more

Jadransko more u Albaniji / pixabay.com

Jedna od zemalja u koje građani Srbije mogu ići slobodno bez PCR testa jeste Albanija.

O aktuelnom ekonomskom ambijentu u Albaniji, trgovinskoj saradnji sa Srbijom ali i tome šta čeka Srbe ove godine koji se odluče za albansko more, za Telegraf Biznis govorio Nikola Vuljaj, direktor kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Albaniji.

On je nam je tada naveo da možemo da očekujemo kvalitet, profesionalizam i veliko poštovanje albanskih ugostitelja i hotelijera.

O tome svedoče i naši turisti koji su danas na letovanju u toj zemlji.

Njihova iskustva govore da su cene od 30 do 50 odsto povoljnije nego u Grčkoj, na primer.

Neke od naših turističkih agencija imaju u ponudi i letovanje u Sarandi. No, zbog trenutne situacije u vezi sa pandemijom, moguće je ići preko Severne Makedonije koja dozvoljava tranzit srpskim putnicima. Preko Crne Gore pak, nije moguće ići.

Najjeftinija varijanta u privatnom smeštaju za četvoročlanu porodicu u Sarandi početkom avgusta iznosi 170 evra, koliko košta iznajmljivanje apartmana koji nije kategorisan. Ukupne je površine 50m² i poseduje 2 spavaće i kupatilo, a od centra letovališta je udaljen oko 750 metara.

A u jednom od hotela sa 3 zvezdice za 7 noći, takođe početkom avgusta je potrebno izdvojiti 180 evra. Hotel se nalazi na plaži i samo 150 metara je udaljen od centra letovališta.

Putarina košta 5 evra po pravcu.

Kurs je lek, a vrlo lako ćete se snaći jer je on jedan našem dinaru, kada je reč o vrednosti.

Ima i naših turista koji ne idu preko agencije pa su našli smeštaj za 12 evra po osobi, dok hotel na plaži nudi sobe sa 35 evra.

U Draču na primer, kapućino košta 140 leka (što je 140 dinara), espreso 90, domaća kafa 100.

Što se bezalkoholnih pića tiče, Koka Kola košta 180, voda 50 leka, odnosno dinara.

Kako nam kaže jedan od turista koji ove dane provodi na moru, još je rano za generalne utiske, ali se iznenadio profesionalnošću ugostitelja i niskim cenama.

- Meni se čini da je jeftinije nego u Srbiji, bar kada je reč o hrani i piću. Giros košta tri puta jefitnije nego što sam ga plaćao prošle godine u Grčkoj, morski plodovi su tkakođe izuzetno jeftini - kaže nam M. B.

Da li biste išli u Albaniju na more? Pišite nam u komentarima

Video: Albanija se uzda u turiste sa Balkana, jedino im oni mogu spasiti sezonu

(Teleraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORICA

    12. avgust 2020 | 18:58

    Citam i prosto ne mogu da verujem da imamo toliko poturica,izdajica roda svoga. Isli bi kod Albanaca,pa jos ih brane" nisu to ti Albanci,to su Siptari sa Kosova nasi neprijatelji". To je jedan isti narod,zvali se Siptari ili Albanci,nasi vekovima krvnih neprijatelji. Ja sam zivela sa njima i u dusu ih znam,pricaju jedno rade drugo,narocito ova mladja populacija. Ne dao Bog da znate sta vam misle. Vekovima su se zvalu Siptarima,a onda su odjednom postali Albanci. Procitajte odakle poticu,ne bih da vam ja drzim slovo.Nemojte da diskutujete ono sto vam je nepoznato,bolje je precutati nego lupati gluposti

  • Cava

    12. avgust 2020 | 18:11

    Sami sebi najveci neprijatelji,sta treba reci,srbin promovise Albaniju,neverovatno,ludilo!

  • misa tumbas

    12. avgust 2020 | 17:27

    nebi iso pa da je dzabe I plus da me caste sa Pamelom Anderson svaku noc. Ja da I'm ostavljam pare od kojih ce sutra naoruzanja da kupuju da napadaju nasu zemlju !!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>