• 0

Ostrvo sa 10 hiljada stanovnika leti poseti 2 miliona turista: Vlasnici lokala besni zbog novih mera

Mikonos je jedno od najposećenijih mesta Grčke, koje je taman počelo da se oporavlja od krize, kada je Vlada uvela nove restrikcije radi suzbijanja virusa korona

  • 0
Mikonos ostrvo vetrova

Mikonos / Foto: Tanjug/AP

Vlasnici barova i restorana na grčkom ostrvu Mikonos besni su nakon odlule vlade da zabrani njihov rad, kako bi se suzbilo ponovo pojačano širenje virusa korona.

Grčka je uvela lokalna ograničenja za preduzeća, posebno ona koja podrazumevaju veliku gužvu, jer nedavni skok zaraženih Covidom-19 preti da poništi relativno dobar uspeh te zemlje u suzbijanju pandemije.

Pomenuto ograničenje se odnosi na period između 11. i 23. avgusta, a budući da je došlo iznenada, gazde lokala su vest dočekale nespremne, pa su sada zabrinuti za prihode.

Inače, Mikonos svakog leta poseti oko 2 miliona turista.

Vlasnici restorana i kafića su najviše besni zbog toga što je reč o jednostranoj odluci, donetoj u ponoć. Na taj način mi zavaravamo turiste. Rekli smo im da dođu u Grčku, da se kupaju, sunčaju, dobro jedu, a sada je zemlja zatvorena.

Mikonos je pravo "turističko žarište" koje ima samo 10.000 stanovnika, pa pretežno živi od turizma.

Otprilike trećina posetilaca na ovo ostrvo dođe kruzerom, ali pošto su krstarenja sada odložena, svakako je nada za oporavkom ekonomije bila minimalna. Ipak, vlasnici lokala su rano počeli sa otvaranjem da privuku bar neke turiste i povrate izgubljeno.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>