• 1
 ≫ 

Srbija se suočava sa najvećom ekonomskom krizom od 1878. godine, ali će biti među najboljim u Evropi

 ≫ 

"MMF predviđa da će pad biti tri odsto, po čemu bi Srbija bila jedna od dve najbolje zemlje u Evropi", naveo je predsednik Srbije, a ova izjava je osvrt na tvrdnju nekadašnjeg guvernera centralne banke, Dejana Šoškića, da će BDP naše zemlje pasti za 4,5 ili 5 odsto

  • 1
biznis grafikon rasta Foto: Shutterstock

- Mnogi navijaju za korona virus, kako bi mogli da iznose loše prognoze i kritikuju aktuelnu vlast, inače mnogo uspešniju od njih - rekao je danas Aleksandar Vučić, povodom izjave nekadašnjeg guvernera centralne banke Dejana Šoškića.

Dalje je dodao:

"Šoškić je upropastio NBS i dinar, izabrali su ga za guvernera ljudi iz DS i SPS, kad je bilo potrebno 75 dinara za jedan evro, a kada je silazio sa vlasti 117 dinara. Zar niste imali moralnu obavezu da podnesete ostavku?".

Kaže da je to ogroman pad vrednosti dinara za samo tri ili četiri godine, dok je sada dinar na istom nivou uprkos krizi sa koronom. Vučić se dotakao i Šoškićeve tvrdnje da će pad BDP u Srbiji biti oko 4,5 ili 5 odsto, odnosno veći od prognoza vlasti i NBS.

- MMF predviđa da će pad biti tri odsto, po čemu bi Srbija bila jedna od dve najbolje zemlje u Evropi - rekao je predsednik Srbije, i dalje istakao: "Želimo da Srbija u ekonomiji, uprkos najvećoj ekonomskoj krizi koja je pogodila moderni svet, bude najuspešnija zemlja u Evropi i svetu".

Kako je dodao, "Srbija se suočava sa najvećom ekonomskom krizom od 1878. godine, od kada je moderna država, a svet - ne samo od 1945, već i od 1929. godine".

Video: Vučić: Beže nam ekonomski Irska i Litvanija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    20. avgust 2020 | 14:53

    Nasa premijerka se zvanicno na Tv-u hvali kako smo najbolji u drugom kvartalu,a istina je da Srbija nikada nije imala manji pad u nekom kvartalu u svojoj istoriji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>