• 17

7 stvari o novoj nagradnoj igri koja uskoro kreće u celoj Srbiji

Cela organizacija nove nagradne igre koja uskoro kreće u Srbiji biće jeftinija i bezbednija za građane

  • 17
mobilna aplikacija, plaćanje racuna mobilnim telefonom, online bankarstvo  banking

Foto: Shutterstock

Kako bi država stala na put sivoj ekonomiji, u narednim mesecima ponovo će biti pokrenuta nagradna igra koja će podrazumevati sakupljanje fiskalnih računa.

Ovoga puta reč je o inicijativi Ministarstva finansija, a prema našim informacijama, ona će se razlikovati po nekoliko faktora u odnosu na prethodnu nagradnu igru koja je bila u iste svrhe.

Evo nekoliko činjenica:

ovog puta ceo proces biti sprovođen elektronskim putem

- nagradna igra će biti realizovana u poslednjem kvartalu ove godine (što znači nege uoči novogodišnjih praznika)

- Neće morati računi da se pakuju u koverte

- To znači nema čekanja u redovima i poštama

- Ceo proces organizovanja igre biće jeftiniji

- Pravi se elektronski sistem za fiskalne račune 

- Vredne nagrade 

Prema Nacionalnom programu za borbu protiv sive ekonomije i prema akcionom planu koji je važeći i jeste bila predviđena nagradna igra ove godine - rekla je za Telegraf Biznis izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanovic.

Kako kaže, najava da će u svetlu pandemije, nagradna igra biti održana elektronski je dobra vest, jer čuva bezbednost građana, a i štede u vremenu. Elektronski sistem, ističe, dodatno će pojeftiniti i ceo postupak oko organizacije nagradne igre.

kredit, racuni, biznis, novac, dugovanja

Foto: Shutterstock

- Mislimo da je taj način organizovanja promotivan u cilju drugih servisa države, ovakav način promoviše i elektronsku upravu i servise približava građanima, da se upoznaju šta im je sve dostupno. Država, s druge strane može da prati naplatu PDV, gradi bazu znanja o prodaji i naplati, omogućava da se dođe do statističkih podataka koji će kasnije moći da se koriste u daljem planiranju novih aktivnosti i tako radi na suzbijanje sive ekonomije - rekla je ona.

Prema njenim rečima, prethodni ciklus organizovanja nagradne igre, u čemu je NALED bio partner, bio je jako uspešan.

- Imali smo praktično dve nagradne igre jednu za drugom, i učestvovao je veliki broj građana, 40 odsto,  pristiglo je 11 miliona koverata, to  i jeste jedna porodična aktivnost, i neće biti prepreka za elektronski način održavanja, jer svaki građanin ima telefon ili internet, a verujem da će biti angažovani i službeniici za podšrku ukoliko bude bilo potrebe - kaže nam Jovanovićeva.

Osim organizovanja same igre, kako saznajemo,  u planu je da se izgradi elektronski sistem u kojem će se registrovati fiskalni računi. To je važno kako bi se obezbedila zašita podataka i bezbednost informacija, kao i podataka.

Nagrade

 

Kada je reč o samim nagradama, u prethodnom ciklusu bilo je i stanova u Beogradu na vodi, automobila, novčanih i drugih nagrada. Očekuje se da će i u ovom nagrade biti vredne.

- Nadamo se da će nagrade biti atraktivne kao i prošli put, da se građani motivišu i da bi se i iz tog razloga odazvali,  jer su nagrade zaista bile vredne - kaže Jovanovićeva.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(V. B. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    25. avgust 2020 | 15:48

    Niko vam ne uzima para. Već je bilo i dobro ie da se ponovi. Besplatno dostavljate račun za ono što ste kupili Neko ima sreće i ideja je dobra.

  • Gordana

    25. avgust 2020 | 13:27

    Kasirke svako vece nise u dzakovima diskalne racune jel veci broj gradjana se be odaziva na ovu igru. Slale su po sto koverata dnevno. Kako to spreciti? Posten gradjanin svojim postenjem ne dobija ama bas nista

  • zeljko

    25. avgust 2020 | 19:36

    Sta je bilo,manji priliv novca u kasi od naplate poreza pa se setili kako da navucu narod da uzimaju racun.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>