• 27
 ≫ 

Vučić: Prvi let do Trebinja u martu, Srbija razmatra plan i za aerodrom u Banjaluci

 ≫ 

"Trudićemo se da let do Trebinja bude i pre kraja 2021. godine", najavio je predsednik Srbije

  • 27
Trebinje, aerodrom, Vucic

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Shutterstock

Pre kraja godine i početkom sledeće uputićemo dodatno podršku RS, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da je tokom sastanka razgovarano i jednoj od najzačajnijih tema, a to je gradnja aerodroma u Trebinju, gde Srbija želi da bude vlasnik i upravlja tim aerodormom.

- Prvi avion za Trebinje iz Banjaluke moći će da poleti do marta 2022, a mi ćemo dati sve od sebe da to bude pre kraja 2021. godine - najavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, projekat će biti isplativ i dugoročno od velikog interesa i za Srbiju. Dodaje da će biti napravljeni interešntni planovi za trebinjski aerodrom i da će Srbija imati svu podršku Republike Srpske u tom projektu.

- To nisu mala ulaganja sa naše strane, ali verujem da će biti značajno i za naš narod u Hercegovini, Crnoj Gori... - naglasio je.

Kako je istakao, na sastanku je razgovarano o podršci mladima za zaposlenje u poljoprivrednoj proizvodnji, o programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Vučić je dodao da Srbija razmatra sa Srpskom i opciju učešća naše zemlje u renovinaranju i rekonstrukciji aerodroma u Banjaluci.

 

Napravljen je i plan za formiranje zajedničke industrijske zone u pograničnom delu Srbije i BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>