• 3

Nemačka odlučila: Da li i kada građani iz Srbije mogu na posao

Moći će da se uđe u Nemačku zbog posla, bez obzira na stručnu spremu

  • 3
Berlin, grad, Nemačka

Foto: Pixabay

Nemačka Vlada odlučila je da će opet da produži važenje uredbe o useljavanju radnika s zapadnog Balkana, objavljeno je upravo na stranici Ministarstva za rad Nemačke.

Ova uredba će omogućiti građanima Albanije, BiH, Kosova, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije da uđu u Nemačku radi zapošljavanja bez obzira na formalne kvalifikacije - naglasili su oni, uz napomenu da će se odluka primenjivati do kraja 2023. godine.

Nemačka je ovim papirom otvorila vrata za naše radnike, a poslodavce sa ovih prostora čeka ono o čemu nisu mogli da sanjaju - utakmica sa nemačkim poslodavcima u pogledu konkurentnosti u privlačenju radnika iz regiona.

Da li već možete da pakujete kofere i šta tačno menja ovaj zakon, saznali smo na datum koji su dugo svi čekali od Ambasade Nemačke u Srbiji.

Predstavnik Ambasade Nemačke govorio je za Telegraf Biznis o ciljevima zakona u Nemačkoj i šta će konkretno on značiti za ljude koji planiraju da odu tamo.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    Nemojte molim vas braco Srbi u Nemacku kod fasista i neprijatelja komunizma na rad hajte u Rusiju Belorusiju ili S.Koreju.

  • pero

    Nemojte molim vas braco Srbi u Nemacku kod fasista i neprijatelja komunizma na rad hajte u Rusiju Belorusiju ili S.Koreju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke