• 3

12.124 njih se odlučilo da pokrene biznis u Srbiji: Evo kada će njima leći minimalac (neće sutra)

Sutra isplata još jednog minimalca

  • 3
Novi moratorijum je prihvatilo 82 odsto dužnika

Foto: Shutterstock

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je da će poslednja uplata 60 odsto od minimalne zarade u iznosu od 18.000 dinara biti isplaćena sutra, u utorak 8. septembra, dok će 120 odsto od minimalne zarade za novoosnovana preduzeća biti isplaćeno 21. septembra.

- Za ovu tranšu isplate minimalca obezbeđeno je 18,4 milijarde dinara. Svi zaposleni kod preduzetnika, u malim i srednjim preduzećima, prema našoj evidenciji njih 1.018.863 dobiće od države 60 odsto minimalne zarade, odnosno 18.000 dinara po zaposlenom. Reč je ukupno 234.634 firmi. Ovde je, reč dakle o poslednjoj petoj minimalnoj zaradi koju Vlada Republike Srbije uplaćuje na namenske račune preduzeća koja koriste pomoć - rekao je Mali i precizirao da je ukupno samo za isplatu pet minimalaca iz budžeta izdvojeno 130 milijardi dinara.

Prema njegovoj oceni, radi se o ogromnoj pomoći koja je obezbeđena preduzećima.

Mali se osvrnuo i na novosnovane firme, precizirajući da veoma ohrabruje podatak da je u Upravi za trezor otvoreno ukupno 12.124 namenskih računa za isplatu minimalca, što zapravo znači da je toliko firmi osnovano posle 15. marta, a najkasnije do 20. jula ove godine, što je bio jedan od uslova za prijavu.

- To znači da se ljudi odlučuju da rizikuju i da pokrenu biznis u najtežim okolnostima - naveo je on i rekao da će oni 21. septembra dobiti dva puta po 18.000 dinara po zaposlenom, odnosno dve uplate odjednom.

Video: Mali: Sutra uplaćujemo prvi minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    7. septembar 2020 | 14:38

    I sad će ti preduzetni I da budu bolji nego firme koje su zatvorene tih dvanaest hiljada će izvući srbiju. 40 hiljada je samo rakovica zapošljavala sa svom osvojenom tehnologijom koju je neko prodao ili spalio. Samo me interesuje šta će ti preduzetni i ponuditi svetu bager kamion tenk avion haubicu jadna ti je ova srbija

  • Voja

    7. septembar 2020 | 14:32

    Samo koje blizak vlasti uspeva to važi za sve preduzetnik i sve vlasti

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>