• 2
 ≫ 

Vesić: Beograđanka će dobiti novi život, biće ponovo jedan od najprestižnijih objekata

 ≫ 

Kupac je obavezan da investira najmanje osam miliona evra u roku od tri godine, rekao je Vesić

  • 2
Goran Vesić Foto: Beoinfo

Marera properties kupila je danas deo Beograđanke koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra, a Goran Vesić kaže da će Beograđanka nakon rekonstrukcije zadržati autentičan izgled i namenu, ali da će ponovo biti jedan od najprestižnijih objekata u prestonici.

Kupac je obavezan da investira najmanje osam miliona evra u roku od tri godine, rekao je Vesić, ističući da će ta zgrada nakon rekonstrukcije dobiti "novi život".

- Grad Beograd je prodao svoj deo Palate Beograd, malo više od 19.000 kvadrata, za 16,5 miliona evra. Na ponovljenom tenderu dobili smo samo jednu ponudu i u pitanju je kompanija koja radi već više godina u Beogradu - navodi Vesić.

Napominje da je Marera Propreties kompanija koja je rekonstruisala zgradu pored opštine Zvezdara, veliku zgradu koja je nekada bila banka preko puta Radio Beograda, nekadašnju halu konfekcije Beko...

- Uglavnom u Beogradu kupuje stare zgrade, rekonstruiše ih i daje im novu vrednost - naveo je i dodao da su se svi ti projekti pokazali kao dobri za Beograd.

Vesić navodi da će Beograđanka biti mesto na kome će raditi mnogo kompanija i građana koji će naći posao u tim kompanijama.

Zgrada Beograđanka Foto: Shutterstock

Grad Beograd je insistirao na posebnim uslovima prilikom prodaje Beograđanke, tako da je pored obaveznog ulaganja od najmanje osam milona evra u naredne tri godine, zabranjena i promena namene Beograđake i promena izgleda. Zgrade Beograđanka je od 2019. na evidenciji kulturnih dobara Srbije, što znači da je za bilo kakvu rekonstrukciju potrebna saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika.

- Fasada će biti oprana i sređena tako da na taj način Beograd je zaštitio jedna od svojih brendova i obezbeđeno je da ta zgrada ima novi život i da to zaista postane mesto kao što je bilo kada je otvoreno, jedno od najprestižnijih u Beogradu -

Zgrada će unutra biti savremenija, a za uređenje će grad dati dozvolu, a Zavod za zaštitu spomenika saglasnost.

Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih.

U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora, saopštila je Marera Propreties.

Video: Vesić o prodaji Beograđanke: Grad prodaje svoj deo, namena zgrade se ne menja

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    9. septembar 2020 | 15:48

    Nama nista to nece znaciti,zna se ko ce imati koristi od toga.

  • Alek

    10. septembar 2020 | 07:38

    Begradanka se nalazi u Masarikovoj ulici cijaje sad ta ulica.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>