• 3

Šef Fijata poslao pismo u kome pominje Srbiju: "Došlo je vreme..."

Posle Italije, kreće razvoj u drugim zemljama

  • 3
Fijat Krajsler automobili, Fiat Chrysler Automobiles FCA

Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) Pjetro Gorlie poslao je pismo delu zaposlenih u kojem je, izmežu ostalog, najavio i razvoj Fijatovog pogona u Srbiji.

Nakon lansiranja robusnog investicionog plana u italijanski industrijski sistem, nastavljamo da oblikujemo svoju budućnost modelima koji će se proizvoditi u pogonu u Poljskoj.

Kao što smo najavili 2018. godine, posle Italije i Poljske, uskoro će doći vreme da se najave budući razvoji u našim pogonima i u Srbiji i Turskoj, navodi se, između ostalog, u pismu koje je izvršni direktor Grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) Pjetra Gorliea upravo poslao delu zaposlenih u EMEA grupi (obuhvata Evropu, Mediteran, sever Afrike, Bliski i Srednji istok), a koje je, indirektno, dostavljeno i listu Danas.

Očigledno je, ističe u pismu Gorlie, da smo globalna kompanija i s obzirom na to, još pre dve godine, u novembru 2018. godine, jasno sam rekao, predstavljajući industrijski plan, da ćemo nakon najave projekata za Italiju naknadno raditi na onima za druge zemlje u kojima smo prisutni u regionu EMEA.

Nedavna lansiranja proizvoda koja smo izvršili, zajedno sa onima koje ćemo izvršiti, posebno usmerena na elektrifikaciju, su direktno svedočanstvo toga. S tim u vezi, želim da zahvalim svima koji su, čak i poslednjih nedelja, uključeni u pokretanje proizvodnje Jeep Renegade i Compass 4xe u Melfiju i električnog Nuova Fiat 500 u Mirafjoriju.

Fiat 500X

Foto: Fiat

Ovi važni modeli deo su tržišta koje je još uvek nestabilno, ali koje se postepeno počinje oporavljati. Takođe je, napominje, sreća što ćemo na putevima imati prva električna vozila Fiat 500.

Abarth će, prema rečima Gorliea, uskoro lansirati dve spektakularne posebne serije – ekskluzivnu Abarth 595 Scorpioneoro i adrenalinsku Abarth 595 Monster Energy Yamaha – koje najbolje odražavaju dvojaku dušu brenda: stil i performanse.

Gorlie zaposlenima u EMEA grupi FCA piše i o neuspešnim pokušajima Dženeral Motorsa (GM) da “omete aktivnosti FCA”.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    18. septembar 2020 | 12:54

    Ko jos vozi fijat 🙈😂

  • SonnySK

    19. septembar 2020 | 11:21

    U modelima tipa Bravo koji je blizanac Giuliette, a u razredu Mazde 3, i30, golfa VII, novoga clia, BMW serije 1 ... mogli bi postati konkurentniji i traženiji. Prvo mora se razviti još izraženiju karoseriju tojest izraženiji vanjski izgled. To ako uspije onda su na konju. Mora biti onako "opak" izvana. Tipo je to uspio, ali ima još mjesta za razvoj... Vidjet ćemo hoćete li zadovoljiti :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>