• 46
 ≫ 

"Tamo gde dolaze Amerikanci, tu je budućnost": Otvorena kancelarija moćnog DFC u Beogradu

 ≫ 

Simbolično je otvorena kancelarija DFC u Beogradu

  • 46

Premijerka Ana Brnabić i šef DFC Adam Bodler potpisali su zajedničku izjavu i prisustvovali simboličnom otvaranju kancelarije Američke razvojne korporacije u Beogradu (DFC).

- Postigli smo mnogo i odškrinuli vrata starog prijateljstva u Vašingtonu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi posle potpisivanja sporazuma.

- Kada ostavimo po strani simbolični značaj, dolazak DFC važan je za kreditni rejting, investicije. Tamo gde dolaze Amerikacnci, tamo je budućnost - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečim, dolazak DFC u Beograd, daje jasan signal investitorima da Amerikanci ovde posluju, znači realizaciju projekata, uključujući puteve, od ogromnog značaja za naše građane, ali i dalji porivredni rast naše zemlje

Najavio je i avio liniju, za koju "verujem da će realizovati Lufhanza".

- Od 1881. godine nismo imali ovako važne sporazume sa SAD -rekao je predsednik Srbije, posle razgovora sa visokom delegacijom američke vlade i otvaranja regionalne kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije sa sedištem u Beogradu.

- Za nas je ovo važan dan. Svoje trgovinske odnose sa SAD smo rešili 1881. godine i od tada nismo imali ovako važnih sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama, a, prošlo je 140 godina - rekao je Vučić.

Odlučeno je i da direktor kancelarije DFC u Beogadu bude Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel, rekao je da će prvi rezultati sporazuma iz Vašingtona, odnosno današnje otvaranje kancelarije DFC u Beogradu biti radna mesta za godinu dana.

Došli smo u Beograd kao velika delegacija, jer verujemo u promene - rekao je direktor DFC Adam Boler.

 

U Palati Srbija je u 14 časova počeo sastanak predstavnika DFC (Međunarodna razvojna finansijska korporacija) sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, i premijerkom Srbije, Anom Brnabić.

- Odajem priznanje i predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, jer su posvećeni da duboko zarone u ovu materiju iz perspektive srpske strane ka tome šta može da se pokrene. Najvažnije su same komore i privatni sektor, što se tiče zamaha otvaranja ka mogućnostima privatnog sektora - kaže specijalni savetnik predsednika SAD, Ričard Grenel.

Činjenice:

*Predstavnici američke Međunarodne razvojne finansijske korporacija (DFC) borave u Beogradu

*Sa njima je doputovao i specijalni izaslanik predsednika SAD, Ričard Grenel

*Ovo je prva poseta delegacije SAD posle potpisanog Sporazuma između Beograda i Prištine u Beloj kući 4. septembra

*Ričard Grenel će imati sastanak sa premijerkom i predsednikom Srbije

*"Dolazak delegacije SAD i predstavnika DFC garant da će investicije biti realizovane"

*Teme sastanaka otvaranje regionalne kancelarije DFC i nekoliko važnih projekata - krediti, pomoć malim i srednjim preduzećima, auto-putevi

Delegacija SAD, koju čine predstavnici američke Međunarodne razvojne finansijske korporacija (DFC) zajedno sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, boravi u Beogradu, gde se održava niz sastanaka da srpskim zvaničnicima.

Video: Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милош

    22. septembar 2020 | 17:39

    Колико луд мораш да будеш, да поверујеш да амери могу да ти донесе нешто добро.

  • Vm

    22. septembar 2020 | 17:16

    Tamo gde dolaze Amerikanci padaju bombe mene pamćenje još služi.

  • Danilo

    22. septembar 2020 | 20:33

    Tu bolju buducnost su vec docekali Indijanci i Aboridzini.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>