• 0

"Nikola" još nije otpisan: Akcije padaju munjevito, ali osnivač ostaje pri stavu da nije prevara

Trevor Milton nastavlja borbu za dokazivanje istine

  • 0
Nikola Motors

Nikola Motors / Foto: Printskrin Youtube/ Electrified

Nakon što je objavljeno da je američka kompanija za e-vozila "Nikola", optužena za lažiranje u tehnologiji, njena vrednost je krenula da pada, pa je tako akcija u sredu pala za 25,85% na 21,15 dolara.

Podsetimo, ta ista akcija je 9. juna vredela čak 79,73 dolara. Prvi čovek kompanije je zbog cele situacije podneo ostavku, zbog čega se sumnja da je "Nikola" zaista kriv za ono za šta je optužen.

Do najnovijeg pada vrednosti deonica ove kompanije došlo je nakon što su raširene glasine da pregovori s bitnim partnerima više nisu aktuelni, a među njima je bio "British Petroleum".

"Nikolu" je u svom izveštaju optužila firma za kratku prodaju, "Hindenburg Research", navodeći da se "Teslin" američki rival "hvali" baterijama na hlorovodonik, koje zapravo nikada nisu postojale. Time je on, navodno, doveo u zabludu svoje partnere, a kompanija Trevora Miltona je odbacila ove optužbe.

Izgleda da Milton, ipak, ne namerava da prizna krivicu, jer je najavio da nastavlja borbu za dokazivanje istine.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>