• 1

Uskoro ističe moratorijum, imate 3 opcije kako da vratite kredit

Pažljivo čitajte šta vam banka nudi

 • 1
kredit, novac, pare, vreme, rokovi, banka, pozajmica

Foto: Shutterstock

Drugi zastoj u otplati obaveza prema bankama ističe 30. septembra, a banke će u narednim danima klijentima koji su prihvatili moratorijum dostaviti novi plan otplate, putem pošte ili mejlom, i klijenti će imati sedam dana da se o ponuđenom planu izjasne, saopštilo je Udruženje banaka Srbije (UBS).

Iz UBS savetuju, kako je Telegraf Biznis već pisao, da klijenti sa pažnjom pročitaju dopis banke i odaberu jednu od tri opcija koja im najviše odgovara.

- Prva mogućnost je da prihvate plan otplate koji ponudi banka, u kome je rok otplate produžen za dužinu trajanja moratorijuma, a kamate iz moratorijuma raspoređene na preostalo vreme otplate kredita. Druga mogućnost, ako im to finansijska situacija dozvoljava, jeste da odjednom plate zaostale rate sa kamatom i nastave otplatu prema dosadašnjem planu. Treća mogućnost je da plate samo kamatu, a da rok otplate kredita produže za broj rata za koje je važio moratorijum - izjavio je generalni sekretar UBS Vladimir Vasić i dodao da je važno da građani znaju da je odluka na njima.

Drugi moratorijum prihvatilo je 82% građana i 69% preduzeća, a ukupna vrednost zaustavljenih obaveza iznosi skoro milijardu evra.

Video: Vasić: Bankama rok tri dana da na internet stranicama postave ponudu za moratorijum

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Vrach

  25. septembar 2020 | 22:46

  Koliko se secam receno je da se nikakve kamate nece obracunavati. Sta je sad ovo?

  3
  0

  Podelite komentar