• 3
 ≫ 

Kolike su plate u Tesli po sektorima? Ove uslove rada nudi gigant

 ≫ 

Tesla je vodeći brend za proizvodnju e-vozila, a kompanija polako počinje da širi svoje poslovanje na maltene sve delove sveta

  • 3
Tesla, kompanija, brend, logo

Tesla je vodeći brend za proizvodnju e-vozila / Foto: Tanjug/AP

Jedna od najprofitabilnijih auto-kompanija u ovoj teškoj godini, jeste Tesla, koju je osnovao Amerikanac Ilon Mask 1. jula 2003. godine u Kaliforniji.

Kako je ovaj gigant vremenom napredovao, tako je rasla i potreba za širenjem na svetska tržišta, počev od Kine pa do Nemačke, gde se trenutno gradi Gigafabrika. Čelnik Tesle je obećao pre izvesnog vremena da će tražiti i radnike s Balkana, tj. rekao je da planira da proširi poslovanje i u ovom regionu.

Podsetimo, prvo predstavništvo u ovom delu Evrope, Tesla otvara u Hrvatskoj. Početkom septembra smo pisali da su kod "naših komšija" trenutno u opticaju dve pozicije: Tesla Advisor i Sales & Delivery Manager.

Proveravali smo kakav je utisak radnika iz matične zemlje Tesle - SAD, o radu u ovoj firmi i kakve su prosečne godišnje plate/satnice? Sudeći po recenzijama na sajtu Indeed, Tesla je dobio neslavnu ocenu: 3,5/5.

Indeed je uzeo u obzir plate 3.010 zaposlenih u kompaniji, u proteklih 36 meseci, a informacije su ažurirane 21. septembra tekuće godine. Takođe, fokus je na najpopularnijim poslovima u Tesli.

Radnik za popravku krovova plaćen je 23,15 dolara po satu, a električar 35,09 USD za sat vremena. Isto toliko su plaćeni i oni koji se tek obučavaju za ovaj posao.

Kada je reč o sektoru instalacija i održavanja, tehničar koji izlazi na teren i kontroliše situaciju - dobija 27.624 dolara godišnje. Instalater solarnih panela zarađuje 21,59 USD po satu.

Dolazimo i do popularnog odeljka - prodaja, gde konsultant za energiju ima zaradu od 37.549 dolara za 12 meseci, specijalista i savetnik za Tesline produkte zarađuje 15,33 USD po satu, a malo više od njega (16,34 USD) ima specijalista za generisanje nove prodaje.

Radnik u proizvodnji zarađuje 17,76 dolara po satu, dok farbanje automobila "vredi" 32,40 USD za sat vremena rada. Dalje, inženjeri su, logično, najbolje plaćeni i to po sledećem redosledu.

tesla

Plate "Teslinih" inženjera / Foto: Printscreen / Indeed.com

Krajnja ocena o samoj kompaniji i uslovima rada u njoj, nije baš sjajna na pomenutom sajtu. Svoj sud je dalo oko 4,5 hiljade ljudi, a prosek je 3,5/5. Komentari su, naravno, razni.

Od onih da su plata i beneficije dobri, kao i da dobar radnik može relativno brzo da zaradi novac radeći u Tesli, do onih da je "menadžment loš i da samo gleda svoje interese". Neki su takođe komentarisali da nema mnogo mesta za učenje, treninge i napredak, a bilo je i onih koji misle sve najbolje o Tesli, ako ste voljni da radite naporno.

Kao pozitivno, neki korisnici su ocenili dobro i zabavno okruženje, benefite koje kompanija nudi (na primer - dentalne usluge), podsticanje produktivnosti, dok drugi ambijent u Tesli smatraju stresnim i lošim.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    26. septembar 2020 | 10:58

    SVET SE MORA ZADOVOLJITI I BITI SRECAN ONAJ KOJI SACUVA SVOJE RADNO MESTO UOPSTE U OVO VREME PANDEMIJE I EKONOMSKOG SUNOVRATA!!!

  • Georgije

    27. septembar 2020 | 13:34

    Radim kod njih dugo vremena,nije ovo tacno sto pisete.plate su mnogo manje

  • DRagutin

    27. septembar 2020 | 04:21

    Nije ni čudo što je otvorio svoju firmu u siromašnijoj Američkoj državi jer sa tim parama osim onih menadzera se samo preživljava...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>