• 11

Država kupuje 60 stanova u Beogradu za izbeglice, kvadrat ne sme biti skuplji od 810 evra

Potrebno je 25 stanova do 39 kvadratnih metara, 12 stanova do 49 m2, 18 stanova do 59 m2 i pet stanova čija je površina između 60 i 69 m2

  • 11
ključ, stan, useljenje

Foto: Pixabay

Za potrebe izbeglica država Srbija planira da kupi 60 stanova na teritoriji Grada Beograda, navodi se u javnom pozivu koji je danas Republička direkcija za imovinu (RDI) objavila za Komesarijat za izbeglice i migracije.

RDI traži ponude za stanove čija cena po kvadratnom metru bez PDV-a ne može biti veća od 810 evra. Potrebno je 25 stanova do 39 kvadratnih metara, 12 stanova do 49 m2, 18 stanova do 59 m2 i pet stanova čija je površina između 60 i 69 m2.

Stanove za izbeglice preko RDI mogu ponuditi pravna i fizička lica, najkasnije do 19. oktobra.

Stanovi se pribavljaju u javnu svojinu Srbije za dodelu izabranim korisnicima u okviru Regionalnog stambenog programa na osnovu Sporazuma o donaciji, zaključenom između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    Lepo pise namenska donacija EU za striktno njihovu pomoc kao sto dobile i ostale drzave koje nas okruzuju.Pa nije ovo banana drzava na sta ste navikli pa da se tudje pare trose ko gde stigne i u svoje dzepove.Navikavajte se na odgovornost.

  • Izbeglica

    Posle stanova dobijamo džeparac, 1000 d dnevno

  • Holy

    Bezite ljudi iz ove drzave,ovo je cemer tuga I jad!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke