• 0

Priliv direktnih investicija porastao na skoro 2 mlrd evra, nećemo se zadužiti kod MMF-a

Kako je navela guverner NBS, Jorgovanka Tabaković, Srbija ima stabilne finansije, dinar i kurs, pa nema potrebe za zaduživanjem kod međunarodnih finansijskih institucija

  • 0
biljka, investiranje

Foto: Pixabay

- Priliv stranih direktnih investicija od početka godine, zaključno sa današnjim danom, iznosi 1,8 milijardi evra - izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS), Jorgovanka Tabaković.

Ona je kazala da je reč o operativnom podatku koji može da varira, ali da je, imajući u vidu krizu izavanu pandemijom virusa korona - to odličan rezultat.

Tabakovićeva je navela da je nedavno predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio da je u prvih sedam meseci ove godine priliv stranih direktnih investicija 1,6 milijardi evra, ali da je ovo novi podatak za osam meseci.

- To je ono što obezbeđuje proizvodnju, plate, porez i bolji životni standard građana - kaže guverner NBS. Ističe da se Srbija neće zaduživati kod MMF-a i drugih međunarodnih finansijskih institucija, jer ima stabilne finansije, stabilan dinar i kurs.

Video: Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke