• 2

"Nisu problem korporativne obveznice već Telekom"

Guverner kaže da bi emitovanje korporatvinih obveznica Telekoma trebalo da posluži kao vodič i privatnim kompanijama koje su listirane na berzi da se na takav isti način pojave kod banaka

  • 2
Obveznice

Foto: Shutterstock

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je da je u javnosti emitovanje korporativnih obveznica Telekoma našilo na otpor "bučne manjine", ne zato što toj manjini, kako kaže, smeta razvoj korporativnih obaveznica, već zato što je to Telekom.

- Ja sam ponosna što počinjemo sa strateški važnim državnim preduzećem kao što je Telekom - rekla je Tabaković za TV Prva.

Ističe da je Telekom bio spreman za emitovanje korporativnih obveznica, jer banke imaju bilanse tog preduzeća i želele su da ulažu u njega, kao kompaniju koja ima budućnost.

Tabaković navodi da je na sekundarnom tržištu NBS mogla da otkupi korporativne obaveznice Telekoma do 70 odsto vrednosti, te napominje da centralna banka nije otkupila maksimalni deo korproativnih obveznica Telekoma koji je mogla.

Guverner kaže da bi emitovanje korporatvinih obveznica Telekoma trebalo da posluži kao vodič i privatnim kompanijama koje su listirane na berzi da se na takav isti način pojave kod banaka.

NBS je, ističe, tom monetarnom merom omogućila da se razvija ta vrsta investiranja preduzeća.

Video: Mali o korporativnim obveznicama

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    Gde su DIVIDENDE? Nema ih 3 godine a pričate kako Telekom razbija!!! 🤔

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke