• 0

Naredni "Davos" neće biti u Davosu: Poznato gde i kada se sastaju ugledni biznismeni iz celog sveta

Gradić u švajcarskim Alpima će, posle niza godina, biti zamenjen Lucernom

  • 0
Svetski ekonomski forum u Davosu

Foto: Flicke/World Economic Forum

Godišnji skup Svetskog ekonomskog foruma (WEF, SEF) biće održan od 18. do 21. maja 2021. godine u Lucernu-Bergenstoku, u Švajcarskoj, saopštio je WEF, a preneli su svi svetski mediji.

Tokom avgusta smo pisali da je Forum odložen, tj. da neće biti održan u januaru, a tada se znalo samo to da će biti realizovan "početkom leta". Sada se zna i tačan datum.

Ono što je, međutim, drugačije osim pomeranja datuma, jeste izmeštanje Foruma iz Davosa, gradića u švajcarskim Alpima, koji je godinama sinonim za biznis i poslovni svet. Maja 2021. godine, Lucern je domaćin SEF-a.

Kako je dalje saopšteno na sajtu SEF-a, "sastanak će se održati sve dok postoje uslovi koji garantuju zdravlje i bezbednost učesnika i zajednice koja je domaćin".

Podsećamo, godišnji samit u Davosu je jedan od najvećih skupova svetskih lidera i rukovodilaca, kao i poslovne elite na celom svetu.

SEF, koji je osnovao Klaus Švab pre pola veka, izabrao je dve lokacije na suprotnim stranama Lucernskog jezera, a veliki javni sastanci održavaće se u kulturnom i kongresnom centru grada.

Manje radionice biće u odmaralištu Bergenstok, hotelu sa 383 sobe i banji koja se nalazi na 500 metara iznad jezera, a nekada su je posećivale filmske zvezde poput Sofije Loren i Odri Hepbern.

Kako se spekulisalo, cene smeštaja i održavanja Foruma u Davosu postale su preskupe za lidere, a na sve to - pandemija je dodatno pogoršala situaciju.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>