• 0

Vodeće jeftine avio-kompanije pristale da vrate novac putnicima

Italijanski regulator AGCM je protiv četiri prevoznika poveo istragu, pa se postavlja pitanje da li su uopšte imali drugi izbor

  • 0
Putnici, aerodrom, Rim, testiranje, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Među avio-kompanijama koje su najgore prošle u ovoj korona krizi, jesu niskobudžetne, jer su one do sada računale na krcate, a jeftine letove, koji putnicima idu u prilog.

Međutim, kako je krenula pandemija kovid-19, a potom i mera o distanciranju, više nije bilo moguće organizovati takvu "vrstu" leta. Putnici su želeli da im se vrati novac za ukinuta putovanja, a giganti kao što su Rajaner ili Izidžet - nisu dobro podneli taj pritisak.

Došlo je do smanjenja radne snage i reorganizacije poslovanja i troškova, a naposletku i do povraćaja novca. Italijanski regulator je danas objavio da je uspeo da ubedi četiri niskotarifne kompanije, uključujući irski Rajaner i britanski Izidžet, da putnicima otkazanih letova umesto vaučera ponude mogućnost vraćanja para.

AGCM je takođe naveo da obustavlja istragu protiv Rajanera, Izidžeta, Vuelinga i Blu Panorame, jer su udovoljili njihovim zahtevima. Osim mogućnosti povraćaja novca, četiri prevoznika će osigurati besplatan pristup svojim korisničkim službama i povećati broj radnika u kol centrima.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke