• 14

Ko je nova ministarka koja menja Rasima Ljajića?

Kandidatkinja za ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da su razvoj države i društva zasnovan na modernizaciji i digitalnoj transformaciji uprave, privrede, obrazovanja, trgovine, turizma

  • 14
Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, zaštita, prevencija i bezbednost dece na internetu

Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Tatjana Matić na funkciju Ministarstra trgovine, turizma i telekomunikacija dolazi sa mesta državnog sekretara u ovom ministarstvu na koje je postavljena jula 2012. godine.

Na ministarskom mestu zameniće svog dosadašnjeg šefa Rasima Ljajića, predsednika Socijaldemokratske stranke Srbije, ministra u više Vlada od 2000. godine, a koji je nekoliko puta najavljivao povlačenje.

Matić je istovremeno je od 2014. i potpredsednica Socijaldemokratske partije Srbije na čijem je čelu Rasim Ljajić.

Od decembra 2001. do septembra 2002. godine bila je na poziciji marketing menadžera kompanije "William Grants - MPS Group" u Beogradu, a istovremeno je od februara do novembra 2001. godine, bila pomoćnica direktora kompanije "Panasonic" u Srbiji.

Od 2002-2004. godine, Matićeva obavljala je funkciju pomoćnice šefa kabineta potpredsednika Vlade Republike Srbije i Koordinacionog centra SRJ i RS za Kosovo i Metohiju.

Od 2005. do 2007. godine bila je direktorka Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, gde je bila nadležna za upravljanje i koordinaciju rada službe.

U periodu od 2007. do 2012. godine obavljala je funkciju sekretara Ministarstva rada i socijalne politike. Na novu funkciju dolazi sa mesta državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija na koje je postavljena jula 2012. godine.

O unapređenju elektronske trgovine, Matićeva je govorila više puta za Telegraf Biznis.

Video: Ovo su novi ministri u Vladi Srbije, Brnabić saopštila imena po resorima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    Ko se jednom uvali na budžet ostaje do penzije.

  • Zumba

    Svuda podji,al na budzet dodji?😆

  • Kole

    Ne trazim odlikovanje za Rasima iako je odlicno radio mnoge teske i nezahvalne poslove u Srbiji. Barem da mu je neko sa zvanicnog mesta rekao Hvala. Losa poruka za vredne I postene.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke