• 7

Mali frilenserima: Uzmite savetnika ako ne umete sami da platite porez

"Ne verujem da to igde možete da čujete u svetu, osim u Srbiji", rekao je Mali

  • 7
Siniša Mali

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Nema razloga da oni koji zarađuju, u ovom slučaju iz inostranstva, i ne plate porez. Morate vodite računa o svoji poreskim obavezama, ako ne možete sami, uzmite poreskog savetniika, rekao je ministar finansija Siniša Mali. On je istakao da je spreman da razgovara sa frilenserima o eventualnoj izmeni zakona po pitanju njihovih poreskih obaveza u budućnosti, poručivši da oni, ipak, kao i svi građani sada moraju da izmire porez iz prethodnog perioda.

- Nema razloga da oni koji ne zarađuju ne plaćaju. Porez moramo da platimo. Spreman sam da razgovaramo o tome za budućnosti, ako treba još neke stvari da objasnimo, možda neki zakon i da promenimo, da izmenimo i pojasnimo. Nije problem, ali ćemo to da radimo u budućnosti - rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara.

Mali je istako da se promenila struktura privrede, i zbog toga je više onih koji zarađuju online, ali dosta onih i plaća svoje obaveze.  U tom smislu, podseća da je to obaveza frilensera utvrđena još zakonom iz 2001. koji je dorađen 2003. godine i da se od tada do danas ništa nije menjalo.

Poreska im čak čini uslugu da im popunjava prijavu kada dođu na šalter, naveo je.

- Ne verujem da bilo gde u svetu možete to da čujete osim u Srbiji. Inače, u Srbiji 2,2 miliona građana plaća poreze i doprinose  - istakao je on.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buda

    A ti plagijatoru uzmi neki večernji kurs iz ekobomije.

  • A

    Уважени министре Мали, коментар да нечега има само у Србији, не приличи ни Вашој функцији ни академском звању. Такви и слични коментари су присутни свакодневно и мене лично поприлично боле. Хајде да мало о нашој земљи говоримо са мало више достојанства, учинимо Србију "Great again" и престанемо да јој се ругамо. Сити смо провлачења кроз блато и подсећања чега све само у Србији има. Ево, Борат нас ( Вас ) је већ запратио и плашим се да већ прикупља материјал.

  • Slavko

    Kako oporezovati prodavce-švercere koji svoju novu, švercovanu robu prodaju preko sajtova za kupoprodaju? Imaš li, ministre, neku ideju za to?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke