• 0
 ≫ 

Imate još nekoliko dana da se prijavite za program "Moja prva plata". Konačna lista do 27. novembra

 ≫ 

Do sada se prijavilo 13.300 mladih

  • 0
Frilenser, rad od kuće, laptop, rad u prirodi

Foto: Shutterstock

Prijavljivanje nezaposlenih lica zainteresovanih za uključivanje u program "Moja prva plata" traje do 8. novembra, a proces izbora kandidata od strane poslodavaca, koji je započeo uporedo, trajaće najkasnije do 15. novembra, saopštila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Prijavljivanje je počelo od 8. oktobra, a konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca biće objavljena na portalu "Moja prva plata" do 27. novembra.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i nezaposlenog, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, obavljaće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra.

Poslodavac može odabrati kandidata pre isteka roka za prijavu nezaposlenih, ali ga može radno angažovati i uključiti u program tek po zaključivanju ugovora.

Iz NSZ pozivaju nezaposlena lica do 30. godina, koja ispunjavaju uslove javnog poziva da iskoriste mogućnost i uključe se u program. Vlada Srbije je Program "Moja prva plata" pokrenula sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Program predviđa devetomesečno osposobljavanje na konkretnim poslovima, a za te namene opredeljeno je dve milijarde dinara. Kako je ranije saopšteno, 10.000 kompanija iskazalo je interesovanje i ponudilo približno 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta.

Za program "Moja prva plata" do sada se prijavilo 13.300 mladih.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>