• 0

Proizvodi iz Srbije na Međunarodnom uvoznom sajmu u Kini

Ranije smo nudli zamrznutu malinu, sušeno voće, tortilje...

  • 0
smrznuta hrana

foto: pixabay.com

Na Međunarodnom uvoznom sajmu u Kini "China International Import Expo" (CIIE), koji se do 10. novembra održava u Šangaju predstavlja se 12 kompanija iz Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

Sajam je tradicionalno otvorio predsednik NR Kine, Si Đinping, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lideri drugih zemalja su se na ceremoniji otvaranja obratili obratili putem video- linka.

U hali za prehrambene proizvode, naše kompanije su svoje proizvode predstavile na štandu površine 200 kvadratnih metara.

Sajam čiji su organizatori Vlada Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro, je dobra platforma na kojoj Srbija može da predstavi svoj ekonomski potencijal i da se naše kompanije pozicioniraju na kineskom tžištu, navodi se u saopštenju PKS.

Dodaje se da su na prethodna dva sajma u Šangaju, kompanije iz Srbije kineskim partnerima ponudile zamrznutu malinu, sušeno voće, tortilje, voćne sokove, vino koje je već našlo put do kineskih potrošača.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke