• 0

Proizvodi iz Srbije na Međunarodnom uvoznom sajmu u Kini

Ranije smo nudli zamrznutu malinu, sušeno voće, tortilje...

  • 0
smrznuta hrana foto: pixabay.com

Na Međunarodnom uvoznom sajmu u Kini "China International Import Expo" (CIIE), koji se do 10. novembra održava u Šangaju predstavlja se 12 kompanija iz Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

Sajam je tradicionalno otvorio predsednik NR Kine, Si Đinping, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lideri drugih zemalja su se na ceremoniji otvaranja obratili obratili putem video- linka.

U hali za prehrambene proizvode, naše kompanije su svoje proizvode predstavile na štandu površine 200 kvadratnih metara.

Sajam čiji su organizatori Vlada Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro, je dobra platforma na kojoj Srbija može da predstavi svoj ekonomski potencijal i da se naše kompanije pozicioniraju na kineskom tžištu, navodi se u saopštenju PKS.

Dodaje se da su na prethodna dva sajma u Šangaju, kompanije iz Srbije kineskim partnerima ponudile zamrznutu malinu, sušeno voće, tortilje, voćne sokove, vino koje je već našlo put do kineskih potrošača.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>