• 0

Zbog dobrih vesti o vakcini nešto drugo pada u vodu: Zoom odlazi u zaborav, nema fiskalnog paketa?

Ovih dana berza u SAD talasa, a svoj uticaj gube Zoom, kao i akcije "ostani kod kuće", kompanija Netfliks i Amazon

  • 0
vakcina koronavirus korona virus

Foto: Shutterstock

Vesti o sve bližem pronalasku delotvorne vakcine protiv kovida-19 slabe šanse za još jedan američki fiskalni podsticaj, mada investitori kažu da kompanijama i dalje treba "predah", kako bi stvorile novi ekonomski most.

Najava kompanije "Pfizer Inc." da je njena vakcina bila efikasnija za više od 90% prilikom probnog testiranja, dolazi u momentu kada su republikanci i demokrate iz Senata u zavadi po pitanju opšteg stanja ekonomije, a investitori pažljivo prate bilo kakav pomak tokom pregovora.

Demokrate su se založile za paket od 2 biliona dolara, uz podršku državnim i lokalnim vladama koje se suočavaju sa velikim otpuštanjima, ali se lider većine u Senatu Mič MekKonel povukao, tvrdeći da bi Kongres trebalo da donese manji paket stimulativnih sredstava.

Vesti o vakcinama stigle su nakon što su Sjedinjene Države postale prva zemlja koja je u nedelju prešla više od 10 miliona slučajeva zaraze korona virusom.

U međuvremenu, kako prenosi CNBC, Zoom i ostale "ostani kod kuće" akcije padaju, usled pozitivnih vesti o vakcini protiv korone. Juče su akcije Zoom Video naglo pale, za 17,4 odsto, dok su "ostani kod kuće" akcije Amazona i Netfliksa manje za 5,1 odnosno 8,6 procenata.

Padovi su posledica optimističnih vesti koje ne dolaze samo od "Pfizer Inc.", već i od kompanije "BioNTech". Naučnici su očekivali da će nova vakcina biti delotvorna bar 75 odsto, tako da je podatak o "više od 90 odsto" pobio njihove prognoze.

Entoni Fauči je rekao da je sasvim u redu da vakcina protiv korona virusa bude efikasna 50 do 60 odsto.

Video: Jovanović: Vakcine za koronu nema ali postoji plan kako će se vakcinacija sprovoditi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke