• 2

Mekdonalds ubacuje lažno meso: Prevara ili odličan biznis plan?

Mek traži alternativu mesu u trenutku kada je svet brani, odnosno, brani takav naziv

  • 2
burger Foto: Pixabay

Lanac brze hrane McDonald's snažno gura hranu biljnog porekla sa "platformom" koju naziva McPlant.

Zbog toga menja i meni, a ubaciće novi sendvič, koji će biti dostupan sledeće godine.

- U budućnosti, McPlant bi se mogao proširiti na čitav niz biljnih proizvoda, uključujući pljeskavice, zamene za piletinu i sendviče za doručak - rekoo je Ian Borden iz Meka.

Tržišta mogu usvojiti McPlant kada budu spremni i očekujemo da će neki testirati hamburger sledeće godine, saopšteno je.

Iako su mnogi lanci restorana tokom poslednjih nekoliko godina u svoje menije dodavali opcije biljnih proteina, McDonald’ bi mogao da ubrza trend.

McDonald's je započeo testiranje vegetarijanske pljeskavice koju je proizveo Beiond Meat, proizvođač "biljnog mesa" sa sedištem u LA-u, u odabranim kanadskim restoranima u septembru 2019. Međutim, cena akcija te kompanije pala je odmah posle ovih vesti.

Burger King, burger  Whopper, zasnovan na biljnoj bazi, za razliku od toga, koristi paštetu napravljenu od druge vrste alternative mesu.

Varanje?

Međutim, dodatni potencijalni problem je što bi poslanici Evropskog parlamenta trebalo bi uskoro da odluče da li će proizvodi od biljnog porekla moći i dalje da imaju nazive koji asociraju na meso.

Ova odluka dolazi u trenutku kada alternative za mesne proizvode postaju sve popularnije. Takođe, tu je sve više i novh proizvođača biljnih zamena po izgledu, ukusu i sve bolje oponašaju pravo meso.

Izrazi poput vege burger, burger, hamburger i kobasica nosiće naziv samo ukoliko piše na etiketama da je pravo meso. 

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>