• 0

Produžen rok za "Moju prvu platu", imate još nekoliko dana da vas odaberu

Kako je ranije saopšteno, 10.000 kompanija iskazalo je interesovanje i ponudilo približno 17.000 pozicija

  • 0
Radnik, majstor u kući

Foto-ilustracija: Shutterstock

Zbog velikog interesovanja kandidata i pristiglog broja prijava za učešće u Javnom pozivu za realizaciju programa "Moja prva plata", produžen je rok za selekciju i povezivanje poslodavaca sa kandidatima do 18. novembra do ponoći.

Prvobitno je bilo planirano da rok za selekciju bude 15. novembar.

Obaveštenje o izboru kandidata za poslodavce u javnom sektoru biće objavljeno nakon završetka izbora kandidata od strane poslodavaca u privatnom sektoru, navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Vlada Srbije je Program "Moja prva plata" pokrenula sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Program predviđa devetomesečno osposobljavanje na konkretnim poslovima, a za te namene opredeljeno je dve milijarde dinara. Kako je ranije saopšteno, 10.000 kompanija iskazalo je interesovanje i ponudilo približno 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta.

Video: Bravar dobio srebrno dugme za 300 hiljada pratilaca: Majstor za YouTube i frižidere

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>